Přišlo jsi k nám, Jezulátko

Již tradičně vystoupil 28. 12. 2008 Ženský komorní sbor Cantica Bohemica Litoměřice v kostele sv. Jakuba v Litoměřicích na vánočním koncertu s názvem „Přišlo jsi k nám, Jezulátko“.



Ivana Jelínková, úterý 27. ledna 2009
Magazín > Sborový život

Letošní vánoční koledování bylo zajímavé tím, že pozvání na koncert přijal i hudební skladatel pan Jiří Laburda. S hudebním skladatelem se sbor seznámil v květnu v Jihlavě na předávání nejvyššího sbormistrovského ocenění panu PhDr. Vladimíru Frühaufovi. Sbor zazpíval v úpravě pana Laburdy pásmo lidových koled s doprovodem varhan.

„Pásmo lidových koled, které dalo název celému koncertu, jsme dostali od pana Laburdy. Byli jsme moc rádi, že naše pozvání přijal a době vánočních svátků zavítal na náš koncert“ , sdělil sbormistr sboru Cantica Bohemica, pan V. Frühauf.

„Lidové koledy se upravují velmi krásně a taky se i samy zpívají a v podání vašeho úžasného sboru mi udělali radost.“, řekl sboristkám pan Laburda, který přijal po koncertu pozvání na vánoční „svařák“.

Mimo jiné zazněly i skladby od F.Mendelssohna – Veni Domine, Beati omnes, T. Giordani – Caro mio ben a úpravy světových vánočních písní. Sbor doprovodila na varhany paní Marie Doubková.

Ženský komorní sbor, který se letos stal laureátem mezinárodního festivalu Musica Sacra Praha 2008 děkuje svým posluchačům a přeje všem hodně zdraví a úspěchů v novém roce 2009


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)