AGEC informuje

Skladatelská soutěž „Zlatá ladička“, Zasedání hudební komise a EuroChor 2006 a 2007. Přinášíme bližší informace.



Urbain Van Asch, pátek 6. října 2006
Magazín > Zahraničí

AGEC EuroChor

Skladatelská soutěž „Zlatá ladička“ (Goldene Stimmgabel)

Uzávěrka soutěžních skladeb je 30. listopadu, do kdy je třeba zaslat skladbu v 18 výtiscích na adresu: Urbain Van Asch, Grensstraat 9, B-1981 Hofstade-Zemst (Belgie). Přijaté skladby budou ještě v prosinci předány členům hudební komise k posouzení.

Zasedání hudební komise

je plánováno na víkend 9.–11. února 2007. Místo jednání dosud není stanoveno, protože předsednictvo dosud nenašlo žádného hostitele.

EuroChor 2006

I ti, kteří se letos nezúčastnili, jistě slyšeli o velkém úspěchu letošního ročníku tohoto projektu. V rámci oslav osmistého výročí založení Drážďan oba vynikající dirigenti a skvělá hlasová poradkyně dovedli dvaapadesát mladých zpěváků k nejvyšším výkonům. Náš dík patří také organizaci Deutsche Chorjugend a rovněž předcházejícímu předsednictvu AGEC.

EuroChor 2007

se bude konat 4.–12. srpna v Mechelenu (Belgie). Jednatelství určilo věkovou hranici 30 let. Za uměleckého vedoucího byl získán pan Kurt Bikkembergs (*1963) – skladatel, pedagog na Lemmensinstitut v Löwen, sbormistr rozhlasového sboru a umělecký vedoucí Capella di Voce (Löwen). Vzdělání získal u Roberta Sunda und Timothyho Browna (sbormistrovství) a Heinze Kratochwila (skladba). Mladí zpěváci pod jeho vedením pracují obzvláště rádi. Dobrý dojem zanechal také při letošním festivalu Europa Cantat v Mohuči. Leták s podrobnostmi bude k dispozici na začátku ledna příštího roku.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)