DĚTI SEVERÁČKU ZPÍVALY V NÁRODNÍM DIVADLE

Liberecká Liška jako zahájení festivalu Opera 2022

Soubor opery DFXŠ měl výsadu zahájit 15. ročník Festivalu OPERA v ND v Praze. Byla uvedena inscenace Příhody lišky Bystroušky Leoše Janáčka v režii Lindy Hejlové Keprtové a v hudebním nastudování dirigenta Martina Doubravského. Nechyběl ani DPS Severáček se svými sólisty.



Silvie Langrová, neděle 20. února 2022
Magazín > Sborový život

DPS Severáček Liberec

Martin Bambuška / severacek.cz

V neděli 16. ledna 2022 se v Národním divadle v Praze uskutečnilo zahájení 15. ročníku Festivalu OPERA 2022. Tohoto bienále se účastní české operní scény výběrem svých nejlepších inscenací. Liberecké Divadlo F. X. Šaldy tento mimořádný operní svátek zahajovalo představením Janáčkovy opery Příhody Lišky Bystroušky, ve které účinkují i děti Severáčku.

Poté, co zazněla úvodní fanfára Jana Klusáka, přivítala publikum i soubor DFXŠ Lenka Šaldová, ředitelka festivalu. I přes fakt, že všechna česká divadla dnes doslova bojují o své diváky, kvůli stále nepříznivé pandemické situaci, hlediště Národního divadla bylo zcela zaplněno. Vřelé přijetí, jak možno usuzovat z potlesku, kterým publikum soubor přivítalo, bylo velmi povzbuzující jak pro orchestr, tak i pro sbor a sólisty na podiu. Všichni umělci podali znamenité výkony, které publikum ocenilo neutuchajícím potleskem a zcela zaslouženými ovacemi.

Představení mělo mimořádný ohlas. „Výborní dětští představitelé ze Severáčku…„, „očarujúce bolo pôsobenie detských účinkujúcich“ tyto a další slova chvály naleznete na adresu dětí Severáčku v kritikách Olgy Janáčkové ze stránek portálu Harmonie a Lucie Maloveské z portálu Klasikaplus.cz.

Více o festivalu i kompletní galerii fotografií ze zákulisí naleznete na stránkách Divadla F. X. Šaldy.

Nádhernou atmosféru celého představení dokreslují i fota Martina Bambušky ze scény po skončení představení, k vidění zde:


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)