Jedenácté Symposium sborové hudby se uskuteční v Barceloně

Katalánská federace sborů má letos tu čest hostit v Barceloně výjimečnou událost, která se koná pouze jednou za tři roky. Jedná se o další ročník Světového sympozia sborové hudby (IFCM World Symposium on Choral Music). Za posledních 15 let se akce v Evropě konala pouze jednou, v roce 2020 se pak přesune na Nový Zéland. Proto je letošní ročník pro všechny členy Europa Cantat výjimečný.



WSCM, překlad Monika Jägerová, pátek 5. května 2017
Magazín > Zahraničí

Barcelona, věž baziliky Santa Maria del Pi

© Ralf Roletschek / fahrradmonteur.de / GFDL 1.2 / Wikimedia Commons

V termínu od 22. do 29. července 2017 bude Barcelona pod názvem „Barvy míru“ (The Colors of Peace) hostit setkání nejproslulejších sbormistrů a sborů z celého světa, stejně jako skladatelů a nakladatelů, s cílem sdílet různorodost, pestrost a vynikající uměleckou kvalitu světové sborové komunity.

Účastníci se mohou přihlásit na více než 70 různých přednášek a workshopů, či mistrovských tříd s mezinárodně uznávanými dirigenty Helmuthem Rillingem, Simonem Halseym, Rollo Dilworthem a Elisendou Carrasco. Mohou navštívit řadu koncertů nejlepších světových sborů, které v premiéře uvedou díla nejvýznamnějších skladatelů psaná na zakázku Sympozia, za přítomnosti předních světových vydavatelů se také dozví o nejnovějších trendech v hudbě.

Na Symposiu se setká okolo 4000 lidí z celého světa: sbormistři, hudebníci, skladatelé, studenti hudby a zpěváci, hudební manažeři, univerzitní profesoři a zástupci hudebních škol. Bude to jedinečná příležitost pro získávání kontaktů a udržení spojení se současným sborovým světem.

Více informací naleznete na webových stránkách Sympozia (v anglickém jazyce).


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)