Čtvrtletník CANTUS č. 91 pod vánoční stromeček

Úvodem mi dovolte, abychom vám všem za redakční tým popřáli krásné a klidné vánoční svátky. Právě vyšlo čtvrté letošní číslo vašeho magazínu. Rozšířené vydání přináší na osmdesáti stránkách rozsáhlý přehled toho, co se v uplynulém období událo v oblasti sborového života, stálé rubriky i nezbytnou notovou přílohu.



Karel Kašák, pátek 23. prosince 2011
Magazín > Zprávičky

Obálka 91. čísla Cantu

V úvodní kapitole najdete rozhovory s Tomášem Motýlem (na titulní straně) a Vlastislavem Novákem, kteří letos slaví kulatiny, stejně jako článek o královédvorském Záboji, který si připomíná úctyhodné 150. narozeniny.

Na reportáže z řady festivalů pořádaných po celé republice, namátkou od Bohemia cantat v Liberci, přes 25. ročník Praga cantat, nový festival Musica sacra na zámku Kozel až po Opava cantat 2011, navazuje samostatná obšírná rubrika Festa academica, věnovaná letošnímu festivalu studentské mládeže.

Duchovní hudba připomíná dvousté výročí Ference Liszta a jeho Missu choralis v poutavém článku Zdeňka Vimra.

V rubrice „Z koncertního života“ se přeneseme do současnosti. Přehled sborových akcí doplňuje například článek o koncertu se světovou premiérou skladby Ilji Hurníka ve Dvoře Králové a další...

Osmdesátistránkový maraton uzavírá informace o skladateli Janu Málkovi a jeho sborovém díle, jehož skladbu VIVAT MUSICA najdete v notové příloze.

Pomyslnou závěrečnou tečku tvoří zadní strana obálky. Pohled do řad zpěváků Jazzové mše na galakoncertu Festa academica 2011 v Praze uzavírá stovku fotografií, které dokreslují popisované události.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)