Dívčí sbor Abbellimento uspěl i na soutěži Praga Cantat

Dívčí komorní sbor Abbellimento z Prahy 3 si po červencovém vítězství na mistrovství světa ve sborovém zpěvu v Rakousku připsal další cenný úspěch. Na jubilejním 25. ročníku mezinárodní soutěže Praga Cantat vyhrál svou kategorii a získal zlaté pásmo.



Lucie Nováková, pondělí 7. listopadu 2011
Magazín > Sborový život

Abbellimento na Praga Cantat

Festivalu Praga Cantat se v Národním domě na Vinohradech zúčastnilo 25 sborů ze 14 zemí včetně Gambie nebo Indonésie. Společně s Abbellimentem postoupili do soutěže o hlavní cenu Grand Prix i vítězové ostatních kategorií. Cenu Grand Prix si nakonec z české metropole odvezl polský sbor Musica Viva z Poznaně.

„Zazpívali jsme krásně a bez chyby. Porota ale jednohlasně zvolila polský smíšený sbor Musica Viva. Grand Prix si určitě zaslouží, jsou opravdu dobří a jejich charismatický sbormistr je zřetelně muzikant par excellence,“ napsal předseda občanského sdružení Zvoneček Jan Vančura na stránkách www.zvonecek.cz.

Abbellimento je součástí sborového studia Zvoneček, které sídlí v hudební škole na Komenského náměstí na Žižkově. Sbor vede profesorka Jarmila Novenková.

Festival Praga Cantat je nevýběrovou soutěží. Spolu s vynikajícími tělesy na něm zpívají i sbory, které jsou teprve na počátku svého vývoje, ale chtějí poměřit své síly a zažít atmosféru soutěžního zápolení. Výkony jednotlivých souborů hodnotí mezinárodní odborná porota.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)