XVIII. Mezinárodní festival adventní a vánoční hudby

s Cenou Petra Ebena

Ve dnech 28.– 30. 11. 2008 se pod záštitou radního hl. m. Prahy Milana Richtera uskutečnil již XVIII. ročník oblíbeného Mezinárodního festivalu adventní a vánoční hudby s Cenou Petra Ebena. Pozvání Festivalové a organizační kanceláře Or–fea přijal tentokrát nebývalý počet 72 pěveckých sborů z 26 zemí Evropy, Asie a Afriky, mezi nimi i 12 účastníků z ČR.



Jiří Kolář, úterý 16. prosince 2008
Magazín > Sborový život

Mezinárodní festival adventní a vánoční hudby

Vedle koncertních vystoupení sborů u příležitosti vánočních trhů na Staroměstském nám., v chrámu sv. Mikuláše na Staroměstském nám. a v Kostele sv. Salvátora tvořila hlavní program festivalu hodnocená soutěžní přehlídka ve Velkém a Arbesově sále Národního domu Smíchov, pro niž byli účastníci rozděleni do čtyř kategorií: velkých smíšených a velkých mužských a ženských sborů mládeže a dospělých (od 25 členů), komorních sborů mládeže a dospělých (do 24 členů) a sborů dětských (do 16 let včetně).

Soutěžní vystoupení hodnotily dvě mezinárodní poroty – velké smíšené, ženské a mužské sbory a kategorii sborů dětských Jiří Chvála, Jaroslava Modrochová, Michel Moureau (F) a Toh Ban Sheng (SIN), komorní sbory pak Zdeněk Vimr, Jos Vranken (NL) a Jan Krejčík.

Celou reportáž najdete v jarním čísle časopisu CANTUS.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)