Kamila Zenklová

Základní údaje

MgA. Kamila Zenklová

1976, Česká Lípa

Hudební vzdělání, sbormistrovská průprava

1996—2006Vystudovala obor Hra na housle (1996) a Dirigování (1998) na Konzervatoři v Teplicích a následně pak na JAMU v Brně obory Dirigování sboru (2003) u Doc. L. Mátla a Dirigování orchestru (2006) u Doc. E. Skotáka.Během studia spolupracovala s různými profesionálními i amatérskými tělesy, např.s Brněnským akademickým sborem, orchestrem Konzervatoře Teplice, Janáčkovým orchestrem JAMU, Moravskou filharmonií Olomouc a s Filharmonií Brno.

Nejvýznamnější sbormistrovská praxe

1999Od r. 1999 byla a je dirigentkou několika pěveckých sborů. (Např. smíšeného pěveckého sboru VOKAL Přerov, LUMÍR v Brně, dětského komorního sboru Kolibříci při Gymnáziu J. G. Mendela v Brně.)

1999Od dětství působila v dětském pěveckém sboru CAMELLA v Novém Boru. Od r. 1999 byla a je dirigentkou několika pěveckých sborů. (Např. smíšeného pěveckého sboru VOKÁL Přerov, LUMÍR v Brně, dětského komorního sboru Kolibříci při Gymnáziu J. G. Mendela v Brně.)

1998Od r. 1998 vyučuje na různých Základních uměleckých školách housle, zpěv a dále soukromě hlasovou výchovu a nápravu hlasu. Od r. 2006 také pedagogicky působí na Konzervatoři v Brně, kde vyučuje hudební teorii a diriguje velký školní sbor, se kterým pravidelně vystupuje. Od roku 1999 vede v Brně speciální pěvecký sbor Sebranka, kde aplikuje nové postupy výuky zpěvu dospělých nezpěváků.

Hudbě se věnuje nejen jako pedagog, ale také aktivně. Zpívá v celorepublikovém pěveckém sboru Bohemiachor a působí v menších hudebně-vokálních seskupeních (housle, zpěv, klavír).

Další činnost

Kamila Zenklová se též věnuje hlasovým dílnám a práci s hlasem - intonaci, mluvní a zpěvní hlasové průpravě a dále dirigování a hře na housle. Nabízí různé typy workshopů pro lidi, kteří: - mají problémy s hlasivkami, když mluví dlouho, - se chtějí naučit správně dýchat - zajímá je jejich hlasový rozsah - zdá se jim, že mají slabý hlas Dílny jsou určeny pro mluvčí, vedoucí kolektivů, jednatele i pro jednotlivce, kteří aktivně používají svůj hlas např. v profesi, pro hudební nadšence, amatéry ale i profesionály.




Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)