Na 7. ročník Stonavské Barborky se můžete do 15. listopadu ještě přihlásit

Čas utíká jako voda a mílovými kroky se blíží 7. ročník Interpretační soutěže Stonavská Barborka. Soutěž, na kterou se do 15. listopadu mohou přihlašovat pěvecká dueta až okteta, se bude konat ve středu 4. a ve čtvrtek 5. prosince 2013; v pátek 6. prosince ji zakončí Koncert vítězů a v neděli 8. prosince proběhne Slavnostní koncert, jehož přenos pořizuje TV NOE.



Josef Melnar, středa 13. listopadu 2013
Magazín > Zprávičky

Stonavská Barborka

O soutěži a veškerém dění z příprav i žhavých novinkách Vás budeme průběžně informovat na našich webových stránkách www.stonavskabarborka.cz, kde kromě přihlášky, pravidel soutěže a programu například již nyní najdete informace o paní Gabriele Beňačkové a její účasti na soutěži, o mezinárodní porotě a jejím složení, o atraktivních cenách či našich partnerech. Kromě webových stránek můžete ke své informovanosti také použít Facebook na adrese "Stonavská Barborka".

Otevřený dopis generální konzulky Generálního konzulátu Polské republiky v Ostravě paní Anny Olszewské

V bohaté kulturní nabídce moravského regionu je „STONAVSKÁ BARBORKA” – Mezinárodní festival ansámblového zpěvu – jedinečnou událostí a zároveň jedinou svého druhu, jak z hlediska rozmanitosti v prezentaci vokálního umění, tak jeho vysokou uměleckou úrovní.

Soutěž ve Stonavě určená mladé generaci – žákům a studentům z České republiky i jiných evropských zemí - si za sedm let získala dobrou pověst a uznání veřejnosti i mimo tento region.

Každoročním cílem organizátorů je rozšířit mezinárodní zástup umělců, kteří mají možnost představit svébytnou interpretaci komorní hudby, a tím podporovat a popularizovat umění ansámblové hudby.

Závěrečný koncert vítězů všech kategorií představuje nevšední možnost poznat krásu ansámblového zpěvu a je skutečný zážitkem pro milovníky hudby.

Tento projekt je důležitým příspěvkem k trvale aktivní spolupráci v oblasti hudby a hudebního umění. Z tohoto důvodu mu přísluší bezpodmínečná podpora. Zároveň je třeba zdůraznit, že v dnešní chaotické době se najdou lidé, které spojují své zkušenosti, dovednosti, vášeň a nadšení pro dobrou věc k tomu, aby uspřádali naprosto originální soutěž.

Zvláštní slova uznání přísluší autorovi této cenné a krásné iniciativy, vynikajícímu organizátoru hudební kultury – panu Josefu Melnarovi a také jeho spolupracovníkům, díky kterým, za významné podpory ze strany obce a kraje, se Stonava každého roku v čase kolem svátku sv. Barbory rozzáří krásou hlasů a talentů účastníků rostoucí skupiny nadšenců a adeptů ansámblového umění z různých zemí. Jsem ráda, že jsou mezi nimi mladí a talentovaní umělci z Polska.

Ráda bych Vám blahopřála k dosažení těchto úspěchů a současně Vám přeji, ať tato originální soutěž po dlouhá léta zůstane jednou z nejzajímavějších hudebních nabídek sezóny, podporujících mladé vokální talenty a hudební kulturu regionu, zároveň ať je zdrojem uspokojení pro pořadatele a úspěchů pro soutěžící. Pro nás, posluchače, nechť je opravdovým svátkem zpěvu a hudby.

Anna Olszewska, generální konzulka Generálního konzulátu Polské republiky v Ostravě


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)