Nokturňáček

Dětský pěvecký sbor Nokturňáček vznikl v roce 1991 na II. ZŠ v Sezimově Ústí. Měl 14 zpěváčků z 1. a 2.tříd. Dnes má sbor dvě oddělení – přípravné (Koťata) a hlavní (Nokturňáček) a zpívá v něm dohromady přes 50 dětí. (I dnes tvoří převážnou část sboru děti 1.–5. tříd.)



Jarmila Hlubinková, pondělí 19. března 2007
Magazín > Sborový život

Jméno svého sboru převzaly děti od pěveckého sboru dospělých (Nokturna), se kterým také velmi často společně vystupují. Velice blíbené jsou především vánoční koncerty nejen v Sezimově Ústí, ale i v jiných místech jihočeského regionu. V roce 2000 jsme o Vánocích zpívali i v rakouském Litschau. Krásný zážitek měly děti i z vystoupení v Praze na Staroměstském náměstí v rámci akce „ Adventní zpěvy v Praze 2006“. Své pravidelné posluchače mají i jarní koncerty pořádané v měsíci květnu. K 15. výročí sboru jsme uspořádali společný koncert se slovinským MPS z Medvode, který s námi tímto oslavil své 30. výročí.V roce 2006 jsme vystoupili i na dvou benefičních koncertech. (např. Stavíme školu v Africe“ )

Od roku 1998 se děti téměř pravidelně zúčastňovaly regionální přehlídky DPS v Písku, kde v posledních letech získávaly převážně zlaté pásmo. K 15. výročí sboru jsme si nadělili pěkný dárek v podobě dvou stříbrných medailí z mezinárodního pěveckého festivalu „ Svátky písní Olomouc“ v kategorii B a I1. V roce 2005 se děti zapojily do mezinárodního projektu „Future stars of Europe – Songs and water“ a v rámci tohoto projektu navštívily Dánsko.

V současné době se připravujeme především na náš jarní festival pěveckých sborů. Letos v březnu proběhne v Sezimově Ústí jeho již 5. ročník. Rádi bychom také uspěli na přehlídce DPS v Písku a v neposlední řadě se letos těšíme na festival DPS, na který jsme pozváni do Čkyně. V 2. pololetí nás čeká týdenní soustředění sboru v Dolním Žďáru a příprava vánočních koncertů.

Prohlédněte si zmíněné sbory

Nokturňáček

Sezimovo Ústí (Jihočeský kraj) – zal. 1991
školní dětský sbor


Nokturno

Sezimovo Ústí (Jihočeský kraj) – zal. 1983
smíšený sbor


Slovník sbormistrů


Přečtěte si další články



Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)