Přijměte pozvání na pěveckou přehlídku v Jílovém u Prahy

Rok uběhl jako voda a opět se k Vám dostává naše pozvání do královského zlatohorního města Jílové u Prahy na 8. ročník Jílovského zpívání – regionální přehlídku pěveckých neprofesionálních aktivit.



Festival Jílovské zpívání 2004, neděle 23. května 2004
Magazín > Sborový život

NULL

Pro Vás, kteří jste u nás ještě nebyli – jedná se o nesoutěžní, neprofesionální pěveckou přehlídku, určenou Vám, kterým se zpívání stalo součástí života. Týká se všech, kteří věnují zpívání ve školách, při ZUŠ, při kulturních zařízeních či soukromě v dětském či dospělém sboru nebo jiných komornějších skupinách. Podstatou Jílovského zpívání je především setkání zpěváků – nadšenců při společném poslechu sebe navzájem a určitě také při společném zpívání všech zúčastněných, které se stalo v minulých ročnících vyvrcholením celé přehlídky. V minulých letech přijali pozvání významní hudebníci a především vedení společných skladeb milým Zdeňkem Lukášem bylo nezapomenutelným zakončením naší přehlídky. Letos bude při JZ slavnostně předáno čestné občanství našeho města panu profesorovi Janu Hanušovi, který je i ve svém vysokém věku plný obdivuhodné činorodosti a elánu.

Vzhledem k narůstajícímu zájmu o tento festival, byl letošní ročník rozdělen do dvou dnů, z nichž první – sobota 5. června – je věnován dětským pěveckým aktivitám. Pro vedoucí dětských sborečků a kroužků a učitele HV na školách bude v sále městského kulturního informačního centra na jílovské radnici připraven seminář na téma práce s dětským sborem a dětským hlasem, vedený kvalitním dětských sbormistrem. Součástí semináře bude koncert dětského sboru Claireton Chorale vedený Světlanou Tvrzickou. Ve dvě hodiny odpoledne bude v jílovské sokolovně slavnostně zahájen koncert dětských sborů se společnými skladbami Zdeňka Lukáše a Vadima Petrova.

Na druhý festivalový den – neděli 6. června – je plánována přehlídka dospělých sborů v kostele sv. Vojtěcha a Regionálním muzeu. Koncert duchovní a klasické hudby bude v kostele sv. Vojtěcha zahájen v 13:30, pořad žánrově nevyhraněných vystoupení hudebních a vokálních skupin začne na nádvoří Regionálního muzea v 15:30. Slavnostní zakončení festivalu za zpěvu společných skladeb Jana Hanuše a Bohuslava Martinů začne v 17.00 v Regionálním muzeu v Jílovém.

Na Vás všechny, kteří k nám přijedete s milou písničkou, dobrou náladou a pěkným počasím se těší organizátoři 8. ročníku festivalu Jílovské zpívání – pracovníci Kulturního a informačního centra radnice Jílové u Prahy.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)