Zpívání pro radost…

Ne nadarmo má Klánovický dětský sbor Claireton-Chorale ve své znělce tato slova: ,,Naše písničky k vašim srdcím letí, zazpívá vám sbor klánovických dětí . Navštivte s námi říši pohádek kam i drak a brouček přiletí hned. Starosti zmizí, úsměv zůstává, dětem i mámám, těm, kdo rád nás má. Vy všichni teď můžete s námi si hrát. To přeje si sbor všech klertoňat".



Hana Ziková, -cs-, neděle 1. února 2009
Magazín > Sborový život

Klánovický dětský sbor Claireton Chorale

V lidském životě se střídá radost i smutek. Ten si ale, bohužel, nevybíráme, ten přichází sám. Co si ale můžeme vybírat my sami – to je ta radost. A tu nám vždycky dá Klánovický dětský sbor Claireton-Chorale, vedený paní sbormistryní Světlanou Tvrzickou. Čím ? Svými koncerty v zahraničí a doma, v ČR, v Praze nás těší celý rok. A nejvíce nás těšil v předvánoční době, kdy se my dospělí snažili všechno zvládnout. Ale daleko lépe se nám to podařilo, když jsme si vyrazili na koncerty sboru, abychom přišli na jiné myšlenky, než je úklid, shánění dárků, pečení cukroví. A že nám sbor vedený uměleckou vedoucí Světlanou Tvrzičkou měl opravdu co nabídnout! Kromě slavnostního vystoupení v kostele sv. Ludmily na pražském náměstí Míru zpíval také například na Staroměstské radnici, na Pražském hradě, v divadle v Horních počernícíh, v divadle v Újezdu nad Lesy a také v pořadu Hodina zpěvu J. Uhlíře a Z. Svěráka.

Toto byly jen koncerty v prosinci. Kromě toho sbor navštívil i zahraniční soutěže dětských pěveckých sborů. V červnu zazpíval sbor na reprezentativním hudebním festivalu Alta Pusteria (Itálie) a v říjnu se zúčastnil Festivalu Singen ist unsere Freud v Insbrucku společně s rakouským sborem Do-re-mi, který byl v květnu na koncertní návštěvě u nás v Praze.

Co je však hlavní, že zpěváčci Claireton-Chorale nám, posluchačům, vždy dodají optimismus a radost do dalších i povánočních dnů. Tak držíme palce i pro tento rok 2009, jim – i nám.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)