VUS Pardubice uvádí hosta z USA

pondělí 1.3.2004 v Husově Sboru v Pardubicích v 19:30

Vysokoškolský umělecký soubor Pardubice (VUS) se svým dirigentem Jiřím Kožnarem (*1970) neztrácí čas a stále připravuje novinky pro své publikum.



Kristýna Krahulcová, čtvrtek 12. února 2004
Magazín > Sborový život

NULL

Po posledním větším hudebním projektu, na kterém spolupracoval se Symfonickým orchestrem města Boskovice, kdy společně provedli dušičkovou smuteční Mši za zemřelé (Requiem c-moll skladatele Luigiho Cherubiniho) v severních Čechách, je tu VUS s další perličkou.

Jako hosta svého koncertu, jenž bude uskutečněn 1. 3. 2004 v 19.30h v Husově sboru, představí VUS americký sbor The A cappella Choir, který v rámci svého turné po České republice a Rakousku zavítá do Pardubic, aby společně s VUS okouzlil milovníky libých tónů svým andělským zpěvem.

Soubor z města Orange City ve státě Iowa byl založen roku 1928 při Northwest College. Reprezentuje univerzitu na každoročních turné po celých Spojených státech amerických a Kanadě. Tento vynikající 74 členný smíšený soubor účinkoval v národním rozhlase a televizi i ve veřejnoprávní televizi ve státě Iowa. The A cappella často provádí velká díla, naposledy to bylo Mozartovo Requiem (stejně jako VUS) na jaře roku 2002. Tento sbor z USA se věnuje interpretaci nejlepších děl ze širokého repertoáru sborové literatury od doby renesance až po 20. století. Soubor pracuje od roku 2000 pod vedením Dr. Thomase Holma, který mimo jiné také učí na tamější vysoké škole dějiny hudby, dirigování, analýzu hudebních děl a pěveckou dikci.

Obě hudební tělesa se na společný koncert těší a do budoucna plánují i další hudební projekty, třeba i na území USA. Předprodeje budou v Městském informačním středisku Pardubice a v Aule Univerzity Pardubice (Studentská 519, vrátnice, tel.: 466 036 690) od 15. 2. 2004.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)