Vysokoškolský umělecký soubor Pardubice natočil CD lidových písní

V neděli 29. října proběhly poslední dvě frekvence nahrávání zatím nepojmenovaného folklorního CD, na kterém delší dobu pracoval Vysokoškolský umělecký soubor z Pardubic pod vedením sbormistra Tomáše Židka. CD bude k dispozici na koncertech souboru zkraje roku 2018.



VUS UPCE, pondělí 20. listopadu 2017
Magazín > Sborový život

Vysokoškolský umělecký soubor Pardubice

Vysokoškolský umělecký soubor Pardubice

Po úspěšném nahrávání posledního CD věnovanému skladbám českých barokních Vánoc, pokračuje Vysokoškolský umělecký soubor v nahrávání lidových písní. Soubor tak navázal na první etapu nahrávání z dubna 2015. Při něm se natáčel cyklus lidových písní od Josefa Vičara (tvořen třemi částmi, Zachodí slunéčko, Spala sem na seně a Uspávanky, část druhá byla v mezinárodní pěvecké soutěži IFAS 2012 odměněna zvláštní cenou poroty). Následovaly Slovácké národní písně od Vojtěcha Říhovského složené z několika lidových písní, například Ej ženy, ženy, Zbojnická, Tancuj, tancuj a další.

V neděli 29. listopadu soubor natáčení ukončil posledními nahrávacími etapami. Repertoár tvořily písně Jana Maláta Zpěvy lidu českého, V dobrém jsme se sešli Jaroslava Křičky, Masopust Jiřího Temla a vokální variace Ej Lásko, lásko dirigenta souboru Tomáše Židka (variace získala třetí místo v soutěži novinkových skladeb FSU Jihlava 2013).

Nahrávání se uskutečnilo v prostorách Fakulty elektrotechniky a informatiky Univerzity Pardubice v novém sále H1. Hudební režii měl na starost Jakub Stratílek, s nímž soubor již několikrát úspěšně spolupracoval.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)