Hrát, zpívat, tvořit, tančit a žít!

Přijměte pozvání na Recitál Antonín Dvořák - Josef Suk, který se koná k 30. výročí založení NADACE ŽIVOT UMĚLCE v sobotu 4. července v 18 hodin na Státním zámku Sychrov – zámecká obrazárna.



-cs-, pátek 13. května 2022
Magazín > Zprávičky

Zámek Sychrov

Josef Rudolf / Josef Rudolf

Program:

A. Dvořák – Sonatina pro housle a klavír op. 100

A. Dvořák – Mazurek pro housle a klavír op. 49

J. Suk – Čtyři kusy, op. 17

M. Ravel – Sonata č. 2

Účinkuje mostecký hudebník Milan Al-Ashhab, který patří mezi nejnadanější mladé houslisty. Tóny svých houslí si už získal srdce nejen mnoha posluchačů téměř po celém světě, ale zaujal i na prestižních soutěžích, když zvítězil například v soutěži New York Concert Artists and Associates, což mu otevřelo dveře na proslulá světová pódia. Nečiní mu ale problém zahrát i před mosteckým publikem v Základní umělecké škole F. L. Gassmanna. Za své úspěchy a šíření dobrého jména mu byla také udělena Cena města Mostu za rok 2018.

Druhým účinkujícím je Zdeněk Klauda, český dirigent a klavírista. Hudební vzdělání získal na hudebně zaměřeném gymnáziu Jana Nerudy pod vedením prof. Miroslava Kubičky, kde zároveň studoval i hru na flétnu u prof. Vladislava Paulíka a klavír u prof. Dináry Souleimannové. Po absolutoriu gymnázia začal studovat obor dirigování u prof. Hynka Farkače na Akademii múzických umění, studium skončil v roce 2005. Od té doby je ve stálém angažmá v Národním divadle v Praze (k roku 2018 jako asistent dirigenta a vedoucí hudební přípravy). Jako skladatel publikuje u amerického nakladatelství „Alliance publications, Inc.“ V roce 2008 byl přizván k nastudování Dvořákovy Rusalky v rámci festivalu Salzburger Festspiele. Od té doby je pravidelně zván do prestižních evropských operních domů Bayerische Staatsoper Mnichov, Opera Valencia či Opéra national de Paris. V roce 2012 se podílel na hudebním nastudování Janáčkových Příhod lišky Bystroušky pro legendární festival v Glyndebourne a v další sezóně pak Mozartovy Figarovy svatby tamtéž. V roce 2012 získal 3. cenu na dirigentské soutěži v Rumunsku. Jako asistent dirigenta v minulosti spolupracoval s následujícími dirigenty: Franz Welser-Möst, Kyril Petrenko, Vladimir Jurowski nebo Tomáš Netopil.

Vstupné 200 Kč.

Více informací zde:

Recitál Antonín Dvořák - Josef Suk

NADACE ŽIVOT UMĚLCE byla založena v roce 1992 zástupci široké umělecké obce sdružení v profesních organizacích a jejím cílem bylo a stále je pomáhat jak mladým začínajícím umělcům a umělcům střední generace, tak i váženým nestorům českých pódií, arén a filmových pláten.

Mladým umělcům na startu poskytuje stipendia a finanční příspěvky na zahraniční soutěže. Podporuje široké spektrum uměleckých akcí napříč celou republikou.

Podílí se na prestižních projektech jako Ceny Thalie, Soutěž Pražského jara, Cena F. Filipovského za dabing, Cena J. Adamíry pro talentované studenty a udílí Senior Prix za celoživotní umělecký přínos. Pomáhá i umělcům v těžké životní nebo zdravotní situaci, například v období covidové epidemie vyplatila přes 1 milion korun na sociální příspěvky. NADACE ŽIVOT UMĚLCE pečuje o pietní místa a hroby výjimečných osobností jako Voskovec a Werich, Zdeněk Dítě, Vlasta Průchová a Jan Hammer, Drahomíra Tikalová, Václav Zítek, Eva Děpoltová, Zita Kabátová, Zuzana Navarová, Karel Vlach ad.

Chcete přispět?

Naše konto pro laskavé dárce je 25334111/0100.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)