PRAŽSKÝ FILHARMONICKÝ SBOR ZAHÁJÍ NOVOU SEZONU NA PRESTIŽNÍCH FESTIVALECH

Pražský filharmonický sbor s nadějí vstupuje do své 87. sezony. Čekají jej vystoupení s prestižními tělesy a dirigenty mezinárodní hudební scény, především koncert s Mahler Chamber Orchestra nebo s Essenskými filharmoniky a jejich šéfdirigentem Tomášem Netopilem.



Mgr. Monika Havlová, středa 8. září 2021
Magazín > Zprávičky

Pražský filharmonický sbor

Daniel Havel / Pražský filharmonický sbor

Na první koncert letošní sezony se Pražský filharmonický sbor vydá do německého Bonnu na festival Beethovenfest. Jeho generální ředitelka Nike Wagner, patronka PFS v loňské sezoně, hodnotí sbor jako „vynikající soubor s hlubokými kořeny v kulturní historii své země, jenž slaví úspěchy po celém světě“. Sbor se v počtu 80 zpěváků připojí (v pátek 10. září) k Mahler Chamber Orchestra pod vedením dirigenta Maxima Pascala v Mahlerově Symfonii č. 2 c moll „Vzkříšení“. Symfonie, kterou Mahler tvořil téměř 6 let a jejíž 1. větu dokončil v Praze, má v současné době téměř symbolický charakter, stejně byla jako skladateli impulsem pro jeho uměleckého směřování.

Pražskou koncertní sezonu zahájí Pražský filharmonický sbor 16. září na festivalu Dvořákova Praha, kde společně se sólisty a za doprovodu České filharmonie vystoupí v Katedrále sv. Víta pod taktovkou dirigenta Petra Altrichtera. Provedením Dvořákova oratoria Svatá Ludmila si připomeneme 1100. výročí tragického úmrtí svaté Ludmily na hradě Tetín. Koncert bude živě přenášen Českou televizí.

Sbor patří mezi nejvyhledávanější evropské profesionální pěvecké sbory. Hlavním sbormistrem Pražského filharmonického sboru je od roku 2007 Lukáš Vasilek.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)