Modlitba za sv. Jana Nepomuckého s Plzeňskou filharmonií a VUS UK

VUS UK si opět zazpívá!

Po nejdelším hudebním půstu nejen v historii našeho sboru Vás v měsíci květnu a na samém začátku června srdečně zveme ke shlédnutí dvou koncertních projektů, na kterých se budeme podílet a které oba shodně přímým přenosem přenáší TV NOE.



VUS UK, neděle 16. května 2021
Magazín > Sborový život

sv. Jan Nepomucký

archiv VUS UK / https://www.vus-uk.cz/koncert/modlitba-za-jana-nepomuckeho-s-plzenskou-filharmonii-a-vus-uk/

Vážení a milí příznivci a posluchači,

od poslední zkoušky VUS UK nás dělí dlouhých 7 měsíců. Od posledního setkání s Vámi uběhla bohužel ještě delší doba. Tento čas společným aktivitám nepřeje, zpěvu o to méně, avšak s blýskáním na lepší časy pro Vás máme hned dvě vlaštovky, které Vám snad (a nám jistojistě) zpříjemní závěr jara. Víme, že živý koncert je nenahraditelný a on-line prostor je v současné době zahlcen streamy a jinými uměleckými aktivitami. Ve snaze nahradit Vám aspoň částečně dlouhou dobu, kdy nemůžete navštěvovat naše koncerty, Vás zveme na dva přímé přenosy, v nichž nás můžete vidět na TV NOE. Spolu s Vámi doufáme a věříme, že se brzy budeme moci setkat i naživo...

POZVÁNKA NA KONCERTY

Neděle 16. května, 16:00, TV NOE

Modlitba za Jana Nepomuckého s Plzeňskou filharmonií a VUS UK

V rámci oslav letošního 300. výročí blahořečení Jana Nepomuckého jsme s radostí a pokorou přijali pozvání na jedné ze stěžejních akcí svatojánských oslav – Modlitbě za Jana Nepomuckého, která se uskuteční v kostele sv. Jakuba, kde byl Jan z Pomuku pokřtěn.

Celý program za účasti nejvyšších představitelů církevního života se odehraje za přísných epidemiologických podmínek a bohužel bez účasti publika, nicméně živě jej bude přenášet TV NOE

Účinkují:

Alžběta Poláčková, Nadia Ladkany, Tadeáš Hoza – zpěv

Jakub David Směšný – varhany

Pražští chrámoví sólisté

Vysokoškolský umělecký soubor UK, umělecký vedoucí Jakub Zicha

Plzeňská filharmonie, dirigent Chuhei Iwasaki

Odkaz na vysílání najdete ZDE

Středa 2. června, 18:00, TV NOE

Znovuotevření plzeňské katedrály

Antonín Dvořák: Te Deum

S velkou nadějí v návrat do starých kolejí běhu kulturního světa jsme uvítali nabídku Plzeňské filharmonie ke spoluúčinkování na zcela výjimečném koncertu v rámci slavností znovuotevření plzeňské katedrály sv. Bartoloměje, která byla takřka 3 roky zavřená kvůli rekonstrukci.

Stěžejním dílem programu bude kantáta Antonína Dvořáka Te Deum laudamus (Tebe, Bože, chválíme), jejíž provedení se pro nás snad stane symbolickým krokem ze světa covidových stínů. Skladbu doplníme dvěma nádhernými a capellovými perlami světového romantického repertoáru; v programu zazní populární Abendlied lichtenštejnského skladatele Josepha G. Rheinbergera a v dozvuku májových slavností také mariánská píseň Ave Maria Antona Brucknera.

Celý koncert odvysílá v přímém přenosu

TV NOE – odkaz na živé vysílání: ZDE

Účinkují:

Alžběta Poláčková – soprán

Roman Janál – baryton

Vysokoškolský umělecký soubor UK, uměleckcý vedoucí Jakub Zicha

Plzeňská filharmonie, dirigent Chuhei Iwasaki


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)