Benefiční koncert pro Institut Bohuslava Martinů

Koncert ve prospěch na podporu činnosti Institutu Bohuslava Martinů proběhne letos již po šesté.

Tentokrát bude hlavním účinkujícícm večera komorní sbor Martinů Voices. Akce se koná 7. června v sále Kaiserstenského paláce v Praze na Malé Straně.



IBM, pondělí 31. května 2021
Magazín > Zprávičky

Martinů Voices v Poličce

archiv souboru / https://martinuvoices.cz

Na šestém benefičním koncertu na podporu činnosti Institutu Bohuslava Martinů vystoupí Martinů Voices. Koncert, který byl původně plánován na 9. 11. 2020, se uskuteční v pondělí 7. června 2021 již tradičně v prostorách Kaiserštejnského paláce.

Martinů Voices

Pondělí, 7. června, 19:30

Kaiserštejnský palác (Malostranské náměstí 23/37, Praha 1)

Institut Bohuslava Martinů děkuje Martinů Voices za ochotu účinkovat na benefičním koncertu za symbolický honorář. Dále děkuje zatím nejštědřejším sponzorům: finanční skupině RSJ a akademické malířce Heleně Konstantinové, která spolu se svou rodinou sponzorsky poskytla reprezentativní prostory Kaiserštejnského paláce.

​Martinů Voices je komorní vokální soubor, zaměřující se na sborovou tvorbu 20. století. Výkony tohoto tělesa jsou dlouhodobě vysoko ceněny – v březnu 2018 byla jejich martinůovská deska oceněna nejvyšším hodnocením v prestižním britském časopisu Gramophone, kde získala tzv. “Editor’s Choice“, květnové (2018) číslo časopisu Diapason, který je považován za nejvýznamnější periodikum frankofonního hudebního světa, ji ohodnotilo svou nejvyšší známkou a CD tak získalo tzv. “Diapason d’Or”. Britský hudební kritik David Nice označil umění Martinů Voices jako „truly treasure for everyone“ a udělil souboru pět hvězdiček z pěti (David Nice, BBC Music Magazine, červenec 2018).


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)