Chaty v Jindřichově byly plné zpívajících dětí

Soustředění Iuventus Gaude! se vydařilo

Jako každý rok tak i letos se sešla celá skvadra sboru Iuventus, gaude!, aby vypilovala svůj repertoár na zásobu rozmanitých akcí a koncertů čekajících na mladé sboráky.



Romana Císařová, středa 15. května 2019
Magazín > Zprávičky

Iuventus Gaude! x factor

archiv sboru / http://www.zusjbc.cz/iuventus-gaude-1/

Chaty v Jindřichově byly opět plné zpívajících dětí. Letos to bylo ovšem výjimečné. Takový experiment, dalo by se říci. Poprvé se totiž k nám, starším, připojili i mladší zpěváčci, totiž naši Amíci, gaudete!. A jak tento organizačně odvážný kousek dopadl?

Vše už od začátku probíhalo hladce. Nutno říci, že pro Anežku s Tomášem a Janou muselo být přebíhání mezi oběma chatami (Muhu a Javor) dosti náročné, ale toto úsilí přineslo dozajista své ovoce. Ve čtvrtek večer jim navíc přijela na pomoc i Alenka s Luckou, aby vše bylo správně hlasově provedeno. A tak jsme za tohoto kombinovaného režimu dokázali dát dohromady „Händely“, pár francouzských skladeb? i se spoustou dalšího. „Velice nás oslnily i bulharské skladby a nejen svým orientálním zněním,“ pochlubila se Lucka. "Já myslím, že nejnáročnější byl asi Händel's day s Alenkou," svěřila se pak Markéta.

Abychom si od náročnějšího repertoáru odpočinuli, tak jsme ve volném čase dělali spoustu různých aktivit, prostě co koho bavilo. „O poledních pauzách někteří z nás hráli stolní tenis. Nehrálo se pouze pálkami…“ Pravda jest, že okolo pingpongového stolu se čile míhaly pálky, knížky i boty, telefony a taky jedna lopatka.

A pro ty, co chtěli přeci jen na chvíli zakusit i čerstvého vzduchu tu bylo i pěkné venkovní zázemí. „Hezké počasí všechny lákalo ven, a tudíž jsme si užívali venkovního posezení a her venku před chatou.“

Vyvrcholením celého soustředění se pak stal tradiční Iuventus X Factor, jenž byl jako vždy pln kvalitní večerní zábavy. Tento rok byl navíc ve znamení premiéry nejen díky přítomnosti Amíků, ale také díky historicky prvnímu dlouho očekávanému vystoupení Tomáše Pospíšila. Prostě a jednoduše jsme neměli ani malinkou chviličku na to se nudit.

Řekla bych, že stačí už jen dodat: „Těšíme se na příště!“


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)