Sbory SZUŠ

V roce 1997 vznikl při Soukromé základní umělecké škole – Škole pro radost dětský pěvecký sbor „PETRKLÍČ“. Ten již od svého vzniku pravidelně vystupuje na veřejných koncertech, pořádá koncerty pro důchodce a zúčastňuje se hudebních přehlídek a soutěží. Zde pod vedením Mileny Kejhové a Ludmily Bíňovcové dosáhl již mnohá ocenění. Pravidelně se zúčastňuje Mezinárodního festivalu adventní a vánoční hudby s cenou Petra Ebena, kde se v letech 2000, 2001 a 2002 vždy umístil ve stříbrném pásmu. Rovněž se zúčastňuje celostátní soutěže dětských pěveckých sborů. Zde se v krajském kole sbor umístil v roce 2001 ve stříbrném a v roce 2002 ve zlatém pásmu.



Jaroslav Kejha, pátek 17. října 2003
Magazín > Sborový život

Ilustrační obrázek.

Hudba Petra Ebena a autorovo vysoké ocenění provedení jeho skladeb přimělo vedení školy uspořádat na jaře r. 2002 koncert na jeho počest. Zde kromě samotného skladatele prof. Petra Ebena přivítaly naše děti rovněž violoncellového virtuosa prof. Miloše Sádla, který v té době slavil významné životní jubileum.

V listopadu roku 2002 vystoupil sbor na nadačním koncertu pořádaný v kostele sv. Šimona a Judy pod patronací ministryně zdravotnictví a starosty MČ Prahy 1. Výtěžek koncertu pak byl určen pro nemocnici „Na Františku“, která byla postižena povodní.

V prosinci r. 2002 se sbor zúčastnil celkem 14ti koncertů v městech ČR, kde vystoupil jako host Petra Kotvalda.

Na jaře r. 2003 se sbor zúčastnil festivalu „Svátky písní“ v Olomouci, odkud si přivezl stříbrnou medaili, přičemž zlato mu uniklo o pouhé dva body.

Pro velký zájem dětí o zpívání, vznikl v roce 1999 přípravný sbor „KUŘÁTKA“, který od roku 2001 vystupuje samostatně. V roce 2002 na celostátní soutěži dětských pěveckých sborů se v krajském kole Kuřátka umístila ve zlatém pásmu a byla odbornou porotou vyslána na celostátní přehlídku dětských pěveckých sborů do Rychnova nad Kněžnou.

Koncem listopadu se sbor prvně zúčastnil Mezinárodního festivalu adventní a vánoční hudby s cenou Petra Ebena. Přestože to pro malé děti bylo první vystoupení na tak velké soutěži, umístili se na nádherném stříbrném místě.

Stříbrnou medaili se rovněž podařilo Kuřátkům vybojovat na festivalu „Svátky písní“ v Olomouci, kterého se v roce 2003 zúčastnili společně se staršími kamarády.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)