Bratislava Cantat II, zasloužený úspěch pražského sboru na mezinárodní soutěži

DPS Kuřátka znovu zlatý

Ve dnech 3. - 6. 10. 2019 se sbor Kuřátka pod vedení Mileny Kejhové a Ludmily Bíňovcové zúčastnil Mezinárodního festivalu Bratislav Cantat II.



Milena Kejhová, Ludmila Bíňovcová, středa 4. prosince 2019
Magazín > Sborový život

DPS Kuřátka

archiv sboru / ceskesbory.cz

Na tomto festivalu sbor obhajoval zlaté umístění, které zde získal v roce 2017. Tato obhajoba se plně vydařila a sbor si z Bratislavy opět odvezl zlaté ocenění

Dne 9.10. 2015 nasedlo 31 děvčat z pěveckého sboru Petrklíč – SZUŠ Řeporyje do autobusu Čedoku, který se vydal na dlouhou cestu na Mezinárodní sborový festival do slunné Itálie – města Riva del Garda. Čekalo nás tam krásné počasí, ale hlavně zkoušky a soutěže. Protože děvčata zpívala ve třech kategoriích – Folklor, Pop a Musica Sacra, tak jsme opravdu potřebovaly mnoho sil a pevné nervy.

Sešly se sbory z Norska, Švédska, Dánska, Polska, Německa, Maďarska, Itálie, Makedonie, České republiky … a zahájily průvodem městem s vlajkami a zpěvem celý festival.

Následující dny jsme absolvovaly na všechny kategorie zkoušky, ale hlavně soutěže. Děvčata se předvedla ve svých krásných sborových kostýmech velmi dobře. Sbor zpíval s chutí, s krásným výrazem, i když ne v každém sále se zpívalo dobře. Na hotelu, který byl krásný s úžasným výhledem na hory kolem s osvětlenými kapličkami, jsme pak probíraly co se nám zdálo být lepší, prostě jsme rozebíraly naše výkony.

Následoval den odpočinku a večer – Závěrečný večer s vyhlášením výsledků.

Den jsme si užily v nádherném městečku, nakoupily jsme dárečky, něco dobrého, ale pořád jsme myslely na večer.

V obrovském sále se sešly sbory, aby si vyslechly rozhodnutí poroty a převzaly diplomy za jejich výkony. Po zahájení a poděkování všem organizátorům a všem zúčastněným následovalo dlouho očekávané vyhlášení výsledků.

První ZLATO jsme získaly za Folklor, děvčata jásala, ale následovaly další kategorie. Pop – další ZLATO, tak to už se některým členkám sboru draly slzy do očí, při kategorii Musica Sacra jsme už brečely dojetím všechny – když nám předseda poroty – Ital Giovanni Acciai předával třetí ZLATO se slovy BRAVO.

Obrovská radost za velkou práci a úsilí.

Poslední den jsme i s naším doprovodem navštívili Veronu – starou část města, Koloseum a hlavně jsme shlédli nejznámější balkon z celého města. Na zpáteční cestě jsme ještě navštívili nákupní centrum a večer jsme se vydali na cestu domů.

Chceme poděkovat děvčatům za vzornou reprezentaci nejen naší školy, naší MČ Řeporyje, ale i naší České republiky.

Velké poděkování patří úžasným pánům řidičům, kteří nás vždy a všude přivezli včas a bezpečně dovezli domů.

Poděkování patří také těm, kteří nám pomáhali i všem, kteří nám drželi palce.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)