Setkání pěveckých sborů v Heřmanově Městci

V rámci oslav 100 let od narození hudebního skladatele a vědce, sbormistra pěveckého sboru Vlastislav heřmanoměsteckého rodáka Dr. Josefa Plavce se uskutečnilo v sobotu 28. května 2005 v Heřmanově Městci VII. SETKÁNÍ PĚVECKÝCH SBORŮ.



Marek Výborný, středa 8. června 2005
Magazín > Sborový život

Kostel sv. Bartoloměje v Heřmanově Městci.

Setkání se uskutečnilo s pod záštitou Města Heřmanův Městec, s podporou Pardubického kraje a za tradičně příznivého až tropicky letního počasí. V rámci setkání vystoupilo celkem 10 sborů a to jak z blízkého okolí (Chrudim, Pardubice, Skuteč, Chotěboř a další)., tak i z jiných regionů (Liberec, Nové Město nad Metují).

Již dva dopolední koncerty v historických prostorách kostela sv. Bartoloměje a obnovené Synagogy v Heřmanově Městci přinesly posluchačům pestrou paletu sborové tvorby od renesance až po lidové písně a spirituály. V 15 hodin pokračovalo setkání pěveckých sborů v prostorách nádvoří heřmanoměsteckého zámku. Každý sbor v rámci přehlídky krátce představil své sborové umění a také zazněla vzpomínka na jubilanta Josefa Plavce. Vyvrcholením setkání bylo společné uvedení kantáty „Česká píseň“ Bedřicha Smetany ve spolupráci s Pardubickým komorním orchestrem pod vedením Otakara Tvrdého. Vystoupení více jak tří set zpěváků v pozoruhodných prostorách zámeckého nádvoří bylo velkolepou tečkou za celodenním setkáním.

Dík patří organizátorům z pěveckého sboru Vlastislav, Domovu důchodců Hl. města Prahy i městu Heřmanův Městec. Díky jim si více jak 200 posluchačů mohlo odnést zajímavý hudební zážitek.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)