Sbor Doubravan oslaví své významné výročí koncertem

Přijměte pozvání na výroční koncert sboru Doubravan, který se uskuteční v sobotu 3. září 2022 od 19:00 v kostele sv. Jakuba v Chotěboři.



Jakub Pikna, středa 31. srpna 2022
Magazín > Sborový život

plakát koncertu Doubravan

sbor Doubravan / sbor Doubravan

Již tuto sobotu, 3. září 2022, tomu bude 160 let a jeden den k tomu, kdy si připomeneme ustavující schůzi Pěveckého sboru Doubravan. Ten byl založen 2. září 1862 chotěbořským řídícím učitelem Františkem Buttulou, který sbor řídíl více než 20 let.

My si připomeneme naše výročí právě hudbou! V sobotu uvedeme dvě vrcholná sborová díla největšího českého skladatele Antonína Dvořáka. Uvedeme Mši D Dur "Lužanskou" a kantátu Te Deum spolu s našimi partnery - Pěveckým sborem Vlastislav z Heřmanova Městce, sólisty Nikolou Uramovou, Michaelou Královou, Ondřejem Holubem a Martinem Vodrážkou, to vše za doprovodu Jindřichohradeckého symfonického orchestru pod mým dirigentským vedením.

Sborový zpěv v Chotěboři má dlouholetou tradici. Dokonce se jedná o nejstarší a jedinou doposud fungující činnost v našem městě.

Rád bych Vás tedy pozval svým jménem na naši narozeninovou oslavu. Ta propukne již v sobotu 3.9. v 19.00 hod v kostele sv. Jakuba v Chotěboři. Vstupenky budou k dostání na místě.

Děkuji a těším se s Vámi na viděnou,

Srdečně,

Jakub Pikla


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)