Navštivte festival současného umění s duchovním zaměřením FORFEST CZECH REPUBLIC 2022

Na přelomu června a července 2022 proběhne mezinárodní festival současného umění s duchovním zaměřením FORFEST Czech republic.



Mgr. Jan Vrkoč, středa 25. května 2022
Magazín > Zprávičky

Opera Diversa/CZ - Zámecký sál

archiv festival FORFEST Czech republic / festival FORFEST Czech republic

Program letošního 33. ročníku festivalu Forfest obsahuje v reprezentativním výběru celkově 30 stěžejních akcí - z toho 22 koncertů, třídenní mezinárodní konferenci Kolokvium 2022, 4 poslechové pořady „Rozhovory o hudbě“, 2 výstavní projekty a týdenní kompoziční kurzy pro mladé hudební skladatele s mezinárodní účastí lektorů i studentů. Festivalové akce jsou letos situovány do šesti moravských měst a obcí: Kroměříž, Olomouc, Zlín, Hodonín, Kojetín a Hustopeče.

Na zahajovacím koncertu 19. 6. v Dómu sv Václava v Olomouci zahraje Irena Chřibková program „Varhanní hudba napříč kontinenty“. Výstava pro Ukrajinu s názvem „Archanděl Michael“ se koná (ve spolupráci se Sdružením Q Brno a s italskými umělci Associazione Culturale La Ginestra Italy) v Městské galerii v Hustopečích. Výstava „Naléhavost času“ se koná v Krajské galerii Zlín. Na koncertech vystoupí umělci ze 7 zemí (z Česka, Slovenska, Německa, Francie, Makedonie, Polska a Japonska).

Festival Forfest je nositelem prestižní Ceny České hudební rady z roku 2014.

Více informací naleznete ZDE

Festival FORFEST se objevuje na mezinárodní scéně v první polovině devadesátých let. Přichází s myšlenkou propojení progresivních snah současné hudby a výtvarného umění, které se novým, aktuálním způsobem dotýkají závažných duchovních témat dějin umění – zůstává solitérem v tomto směřování i v nových dekádách. Dramaturgie reflektuje díla světových autorů v poměrně širokém filozofickém panoramatu doby. Obnovuje se tak prostor pro důležitý dialog mezi uměním a dnešní převážně konzumní společností, dialog velkých světových náboženství zahrnující palčivé problémy současnosti.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)