Jarní úspěchy Osmikvítku

Dětský pěvecký sbor Osmikvítek vítá jaro bohatou koncertní aktivitou. Přijďte si ho poslechnout!



A. Nejedlá, L. Peničová, B. Woitschová, pátek 22. dubna 2022
Magazín > Sborový život

DPS Osmikvítek

archiv sboru / DPS Osmikvítek

S přicházejícím jarem se začaly probouzet i koncertní aktivity Dětského pěveckého sboru Osmikvítek, který začátkem dubna uspořádal za účasti všech svých oddělení Jarní koncert v kostele U Salvátora na Praze 1. Zcela zaplněné hlediště si mohlo poslechnout také krásný zpěv hostujícího sboru Fere Angeli ze Strakonic. A přestože šlo o Jarní koncert, zimní bundy se nám všem ještě náramně hodily!

První dva dubnové týdny již patřily sborovým soutěžím, při nichž Osmikvítek poměřil své síly s dětskými sbory z ostatních částí Prahy i z mimopražských regionů. Z Krajské soutěže dětských pěveckých sborů v Praze si Koncertní sbor odnesl krásné zlaté pásmo pod vedením sbormistryně Ivy Hennové. Děti zazpívaly lidové písně z Čech, Španělska, skladbu v latině, lotyštině i angličtině. Porota navíc udělila zvláštní ocenění písni Cold snap za choreografii sboru.

Přípravná oddělení Osmikvítku reprezentovala Prahu 8 na sborové soutěži Zahrada písní v Praze 4. Jak nejmladší Sněženky pod vedením Ivy Hennové, tak i starší Pampelišky vedené Veronikou Vaníčkovou, potěšily publikum i porotu veselými písničkami a byly oceněny stříbrným pásmem. Zvláštní ocenění získala také korepetitorka Kristine Ayvazyan za klavírní doprovod.

Na sérii jarních vystoupení navázaly Sněženky a Pampelišky zpíváním na Velikonočních trzích na Staroměstském náměstí. Dále si můžete užít vystoupení Koncertního sboru s nejmladšími Sněženkami na akcích pořádaných ve spolupráci s Městskou částí Praha 8 v sobotu 30.dubna. při Oslavě čarodějnic, v neděli 22.května na Starobohnickém těšení. Celý Osmikvítek vám zazpívá v úterý 14.června na koncertě v Kulturním domě Krakov. Budeme se na všechny diváky opravdu těšit!


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)