Vánoční koncert a křest CD sboru Českolipský Evergreen

Před zaplněným kostelem Narození Panny Marie v České Lípě pokřtil v úterý 21. prosince pěvecký sbor Českolipský Evergreen své nové vánoční CD.



Petra Hámová, čtvrtek 23. prosince 2021
Magazín > Zprávičky

Vánoce s Českolipským Evergreenem

ČSE / https://www.cl-evergreen.cz/o-nas/

Křest byl součástí vánoční koncertu a role kmotra se ujal zpěvák Pavel Callta, který ve sboru v minulosti působil. Na programu koncertu byla Česká vánoční mše koledová A. Hradila a české a anglické vánoční skladby v netradičních úpravách a v doprovodu klavíru a smyčcového kvarteta.

Pěvecký sbor Českolipský Evergreen vznikl v roce 2010 a byl založen bývalými členkami Českolipského dětského sboru. V současné době má sbor téměř 40 členů. Uměleckým vedoucím sboru je Václav Filip, DiS.

Nejvíce vystoupení nás vždy čeká ve vánočních časech, kdy pravidelně vystupujeme na vánočních trzích v Ambitu muzea v České Lípě, účastníme se spolu s ostatními sbory vánočních koncertů (např. Česká mše vánoční od J. J. Ryby, Česká mše koledová od A. Hradila, Truvérská mše od P. Ebena...) a nezapomínáme ani na samostatná vystoupení s vlastním repertoárem. Pravidelně zpíváme např. v Husitském kostele v České Lípě.

Poslední dva roky také spolupracujeme se ZUŠ v Žandově, s jejímž dětským pěveckým sborem jsme nahráli CD. Pravidelně a velmi rádi vystupujeme na jejich akcích, kdy pro nás vždy vytvoří skvělé zázemí. A vždy nás zde čeká velmi vstřícné publikum.

Vánoční CD sboru si můžete zajistit např. zde:


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)