Nejkrásnější Dvořákova opera zazní v přírodním amfiteátru v Praze

Tradice letních představení v Šárce pokračuje

Městská část Praha 6 a starosta Ondřej Kolář vás srdečně zvou na představení opery Antonína Dvořáka Rusalka. Akcese koná u příležitosti 180. výročí narození Antonína Dvořáka.



-cs-, pátek 27. srpna 2021
Magazín > Zprávičky

Rusalka

Originální hudební divadlo Praha / http://operavsarce.cz/

Rusalka zazní v sobotu 4. září ve 14:00 v místech původního slavného přírodního divadla. Divoká Šárka – oáza v ruchu velkoměsta, romantické skalnaté údolí spojované s legendou o Šárce a Ctiradovi, která se údajně ve zdejších lesích odehrála. Rozlehlá lesní oblast na území Prahy působí jako oáza v ruchu velkoměsta a každého nového návštěvníka překvapí nečekanou přírodní scenérií.

V produkci Originálního hudebního divadla Praha vystoupí sólisté a orchestr opery Národního divadla v Praze.

Obsazení

Rusalka - Dana Burešová,

Princ - Aleš Briscein,

Vodník - Luděk Vele,

Ježibaba - Kateřina Jalovcová,

Cizí kněžna - Kateřina Hebelková,

1. žínka - - Jana Sibera,

2. žínka - Lucie Hájková,

3. žínka - Michaela Zajmi,

Hajný - Roman Janál,

Kuchtík - Yukiko Kinjo,

Lovec - Zdeněk Harvánek

Dirigent - Jan Chalupecký,

režie - Jana Divišová, Renée Nachtigallová

choreografie - Kateřina Dedková

sbormistr - Pavel Vaněk

kostýmní výtvarník - Josef Jelínek,

hudební spolupráce - Jitka Nešverová

Vstup zdarma

Nezapomeňte deky na sezení, případně pláštěnky. Prosíme o ohleduplnost k přírodnímu parku. V celém areálu je zákaz kouření. Návštěvníci akce souhlasí s fotografickým a audiovizuálním záznamem.

Covid-19 opatření

Aby akce proběhla hladce, připravili jsme pro vás souhrn nutných opatření. Současně se řídíme platnými nařízeními Ministerstva zdravotnictví ČR. Prosíme i vás o jejich respektování a dodržování. Kapacita areálu bude snížena dle aktuálních nařízení Ministerstva zdravotnictví ČR a budeme dbát na vaši bezpečnost a dodržovat hygienická opatření.Pro vstup do areálu je nutné platné potvrzení o absolvovaném antigenním nebo PCR testu, prodělané nemoci Covid-19 v posledních 180 dnech nebo ukončeném očkování (minimálně 14 dní od druhé dávky).Doporučujeme stáhnout si certifikát o platném očkování nebo provedeném testu do aplikace Tečka pro urychlení kontroly na místě. Pro vaši bezpečnost bude na místě přítomná dezinfekce rukou.

Děkujeme vám, společně to zvládneme!

Přírodní rezervace Divoká Šárka se nachází na skalnatých úbočích Šáreckého potoka (mezi soutěskou Džbán a Čertovým mlýnem) a na stepích nad ním, zejména na jeho pravém břehu. Stepi potom přecházejí do rozsáhlého lesa, což tak vytváří jeden z nejrozsáhlejších pražských parků.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)