Mgr. et Ing. Libor Sládek slaví životní jubileum

Srdečně gratulujeme k dnešnímu jubileu a přejeme pevné zdraví a vše nejlepší do dalších let!



UČPS, čtvrtek 12. srpna 2021
Magazín > Zprávičky

Libor Sládek, Festa academica 2019

Josef Rudolf / Josef Rudolf

Mgr. et Ing. Libor Sládek

(nar. 12. 8. 1961, Praha)

Pražský sbormistr a učitel hudební výchovy.

Mgr. et Ing. Libor Sládek se narodil 12. srpna 1961 v Praze. Ač jeho kariéra započala v pozici stavebního inženýra v projektové kanceláři, záhy opustil vystudovaný obor a začal se věnovat tomu, co ho těší snad úplně nejvíce – práci s dětmi – a začal učit. V současné době je již více než 10 let pedagogem Gymnázia Nad Kavalírkou v Praze 5.

Svou lásku k muzice šíří zdařile dál a získává nové a nové nadšence pro sborový zpěv, obzvláště pak mezi mladými lidmi. V minulosti založil a vedl studentské sbory Cantamus Praha a Siloe Cantus Praha, v současné době pak stojí v již přes 20 let v čele studentské Besharmonie. Byl také sbormistrem celorepublikového sboru Bohemiachor, pod jeho vedením se scházel i sbor Prozatímní, který vznikl pouze za účelem nácviku rockového oratoria Eversmiling Liberty, spolupracoval s Alikvotním sborem, vedl sbor Víceméně v tónině, zaměřený zcela na renesanční hudbu, založil a vedl mužský komorní sbor Bar-i-ton.

Od roku 2011 působí jako sbormistr koncertního oddělení prestižního chlapeckého sboru Pueri gaudentes.

Za svou práci sbírá mnohá ocenění, ať už sám za svůj výkon nebo za celkový výkon sborů, které vede. Se svými sbory získal na republikových i zahraničních soutěžích řadu významných ocenění, např. absolutní vítězství na festivalech ve Vlachově Březí, Opavě, Brně, v Gdaňsku, Petrohradě. Na svém kontě má hned několik CD (Bohemiachor, Besharmonie, rockové oratorium Eversmiling Liberty).

Působí v porotách sborových soutěží, jako vedoucí sborových ateliérů a je také uměleckým ředitelem mezinárodního sborového festivalu Bohemia cantat v Liberci.

Libor Sládek nebyl oceněn pouze jako dirigent, ale v roce 2000 se mu dostalo asi nejkrásnějšího ocenění v jeho profesi – byl svými studenty přihlášen do ankety o nejoblíbenějšího učitele v ČR Zlatý Amos a tuto soutěž vyhrál.

Hudba je jeho životní vášní, a aby se jí mohl naplno a bez překážek věnovat, doplnil si své praktické neocenitelné zkušenosti ještě teoretickým vzděláním na Pedagogické fakultě Univerzity Karlovy v Praze v oboru Hudební výchova a Sbormistrovství a v roce 2007 zakončil tato studia magisterskou promocí. Na stejné fakultě již v roce 2004 dokončil bakalářské studium Sbormistrovství chrámové hudby.

Od roku 2011 je Libor Sládek držitelem národního sbormistrovského ocenění – Ceny Ferdinanda Vacha.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)