Musica Orbis Prague Festival proběhne 19. – 20. 06. 2021 Online

V letošním pandemickém roce bylo rozhodnuto mezinárodní festival Musica Orbis Prague Festival upořádat v online prostoru a umožnit tak účast souborům z celého světa. Sledujte YouTube kanál Musica Orbis Prague!



Lucie Freiberg, úterý 15. června 2021
Magazín > Sborový život

Musica Orbis Prague Festival

Musica Orbis Prague Festival / Musica Orbis Prague Festival

Festivalový víkend je před námi, ale již nyní, kdy máme 25 velmi kvalitních sborů ze 3 kontinentů jsme rádi, že jsme se touto virtuální cestou vydali. Soubory, kromě svého soutěžního repertoáru, poslali také velmi pěkná, veselá a zajímavá videa, kde v úvodu představují sebe i svou zem, kterou reprezentují.

Program festivalového víkendu:

19. června od 12.00 hodin na YouTube kanálu Musica Orbis Prague Festivalu akci slavnostně zahájíme z historických prostor Staroměstské radnice. Zde se můžete těšit na představení jednotlivých sborů a jejich písní. Sami budete moci vidět a posoudit, že účastníky jsou velmi talentované sbory dětí i dospělých z Ameriky, Evropy i Asie. Všichni účastníci kromě svého zpěvu přinášejí poselství, že se během nelehkých uplynulých měsíců zpěvu nevzdali a ve svých sborových aktivitách pokračují i nadále. To nás naplňuje optimismem a nadějí!

Večer 19. 06. proběhne pro festivalové účastníky Online workshop Dr. Mikea Mitchella Kouzlo afroamerického spirituálu.

V neděli 20.06. dopoledne Vás vezmeme na komentovanou prohlídku za krásami a zajímavostmi stověžaté Prahy a po stopách hudebních velikánů.

Vrcholem online festivalu bude v neděli 20.06. od 16.00h Slavnostní vyhlášení výsledků z prostor krásného Drtinova sálu Deylovy konzervatoře v Praze. Festival bude následně uzavřen přenosem živého koncertu talentovaného a capella uskupení ExperiPent.

Celý festivalový víkend lze živě a posléze i v záznamu sledovat na YouTube kanálu Musica Orbis Prague

Festival probíhá v partnerství s UČPS a pod Záštitou Hlavního města Prahy.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)