Vyšlo červencové číslo magazínu Cantus (2/2020)

Zpříjemněte si léto četbou vašeho sborového časopisu

V nadcházejících dnech najdete ve svých poštovních schránkách druhé číslo letošního magazínu Cantus. Kromě standardní porce informací a aktualit ze světa pěveckých sborů se můžete těšit na zajímavé rozhovory nebo přehled laureátů výročních cen Unie. Nechybí ani tradiční notová příloha, tentokrát je věnována tvorbě pro děti.



-cs-, středa 22. července 2020
Magazín > Zprávičky

Cantus 2/2020

Josef Rudolf / Josef Rudolf

V aktuálním čísle Vám představíme čerstvého laureáta ceny Sbormistr – junior mladého sbormistra a dirigenta Josefa Popelku nebo legendu slovenských sbormistrů prof. Milana Pazúrika.

Rubrika Sborová tvorba přináší portrét skladatele Jana Klusáka, autorem článku je univerzitní profesor Stanislav Pecháček.

Prostor dostala též Výzva Asociace učitelů hudební výchovy. Její zástupce dr. Milan Motl připravil informace týkající se situace Hv v době distanční výuky a vyzývá sbormistry a pedagogy, aby se zapojili do akce, která by měla přispět k zachování výuky hudební výchovy na našich školách.

Notová příloha je tentokrát věnována dětským sborům. Najdete v ní cyklus písní pro dětský sbor slovenského skladatele prof. Bela Felixe Kočičiny, podrobnější informace o skladbě se pak dočtete v článku na str. 36 v rubrice sborová tvorba.

Příjemné léto s Cantem Vám přejí členové redakční rady magazínu i celý tým Unie českých pěveckých sborů.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)