Pondělním koncertem v Senátu PČR odstartuje náš největší studentský hudební festival

Festa academica zahájena - tradiční studentský festival pokračuje již 8. ročníkem

V pondělí 11. listopadu se za účasti zástupců veřejné správy a akademické obce uskuteční v Praze ve Valdštejnském paláci zahajovací koncert festivalu Festa academica - Zrcadlo přátelství. Vystoupí na něm Český akademický sbor Brno, Ženský sbor Pedagogické fakulty UK a středoškolské sbory Vocalissimo a Chorus puellaris.



-cs-, neděle 10. listopadu 2019
Magazín > Sborový život

festa academica 2019

Jakub Basche / ucps.cz

Akce probíhá pod záštitou Českého výboru pro UNESCO, ministra kultury Mgr. Lubomíra Zaorálka, Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, rektora Univerzity Karlovy prof. MUDr. Tomáše Zimy, starosty městské části Praha 1 Pavla Čižinského a ředitele knihovny Václava Havla Mgr. Michaela Žantovského.

V programu koncertu se posluchačům představí pět studentských souborů z Prahy Brna a Středočeského kraje. V jejich podání zazní pestrý program z tvorby českých i zahraničních skladatelů 20. a 21. století. Program zahrnuje skladby inspirované lidovou hudbou (písně a spirituály) i skladby koncipované jako duchovní povzbuzení připomínající touhu po životě svobodě a míru (dvě části rockového oratoria Eversmiling Liberty dánských autorů – inspirovaného pražskými událostmi z roku 1989 nebo sbor Petra Ebena Cantico delle Creature na slova sv. Františka s Assisi).

V průběhu koncertu budou předány hudební ocenění

Cena Ferdinanda Vacha a Ceny za přínos k rozvoji mezinárodní hudební spolupráce.

Akce probíhá pod záštitou Českého výboru pro UNESCO, ministra kultury Mgr. Lubomíra Zaorálka, Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, rektora Univerzity Karlovy prof. MUDr. Tomáše Zimy, starosty městské části Praha 1 Pavla Čížinského a ředitele knihovny Václava Havla Mgr. Michaela Žantovského

Festa academica bude trvat celý listopadový týden, můžete se tedy zúčastnit také dalších festivalových koncertů.

Studenti sametu - koncert akademických hudebních těles proběhne v sobotu 16. listopadu od 19:00 v sále Martinů na pražské HAMU. O den později 17. listopadu je pak připraveno výjimečné open-air představení. Provedení rockového oratoria Jense Johansena a Erlinga Kullberga Eversmiling Liberty - akce se uskuteční na hlavním schodišti Rudolfina od 14:30. Pod vedením nestora českého studentského zpěvu Libora Sládka vystoupí největší středoškolský pěvecký sbor v CŘ, cca 500 studentů z celé ČR.

Festa academica zahájena - tradiční studentský festival pokračuje již 8. ročníkem


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)