Unie českých pěveckých sborů slaví jubileum

Zpíváme spolu již 50 let

Připojte se ke sborovým oslavám pořádáním koncertů nebo zapojením do multimediálního projektu. Více informací najdete na http://unie50.ceskesbory.cz .



Jiří Kolář, středa 4. září 2019
Magazín > Zprávičky

-cs-

cs / ucps.cz

Milí sboroví přátelé, v letošním roce si připomínáme 50. výročí založení Unie českých pěveckých sborů, instituce, která propojila a organizačně sjednotila všechny druhy našich pěveckých sborů, instituce, která nám ukázala, jak je krásné nejen zpívat „si“, ale zpívat „spolu“. Říká a píše se, že naše společnost je rozdělená. A je to bohužel pravda. Ale my, sboroví zpěváci nejrůznějšího věku a my, sboroví dirigenti nejsme rozdělení. Jsme jedna velká rodina. Cítíme, zpíváme a tvoříme spolu. A měli bychom to v našem jubilejním roce dokázat. Bylo by krásné, kdyby se naše země rozezněla ve významném listopadovém čase letošního roku koncerty, na nichž pod uvedeným heslem vystoupí společně vždy alespoň dva pěvecké sbory. Pozvat můžete i své sborové přátele ze Slovenska, nebo odjinud. Myslíte, že se nám to podaří? Rádi budeme všechny tyto akce podle vašich informací evidovat a s jejich výsledkem seznámíme vás i naši veřejnost.

Přejeme všem našim sborům úspěšnou nastávající koncertní sezónu, ale především mnoho radostí, jaké může přinést zpěvákům a jejich posluchačům jen sborový zpěv.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)