Bel canto, Netoličtí vrabčáci a Berušky zahráli na zámku Kratochvíle

50. let od založení sboru Netolických vrabčáků

Při příležitosti 50. let od založení sboru Netolických vrabčáků se na zámku Kratochvíle v sobotu 8. června 2019 v 18.00 hodin uskutečnil koncert tohoto sboru s Beruškami a Bel cantem.



Zuzana Leherová, čtvrtek 27. června 2019
Magazín > Sborový život

Netoličtí Vrabčáci

Ivan Janota / https://netolictivrabcaci.webnode.cz/

Organizátorky večera, sbormistryně Gabriela Turková a Petra Sklářová, připravily spolu s dětmi úžasnou atmosféru, kterou podpořila zakladatelka sborového zpívání v Netolicích paní učitelka Eva Dudková, která - cituji z knížečky vydané ke čtyřicetiletí sboru - „...nutila netolickou omladinu ke sborovému zpívání už od roku 1955“. To sbor pracoval ještě jako pěvecký kroužek bez názvu, ale skutečný počátek Netolického pěveckého sboru, později Netolických vrabčáků, spadá do roku 1969.

Na oslavě 50 let trvání sborového zpívání v Netolicích jako první vystoupil přípravný sbor Berušky, pokračovali Netoličtí vrabčáci a komorní sbor Bel Canto. Všichni zpěváčci zpívali opravdu na 100 procent a moc všechny potěšili.

Závěr patřil společné písni "Rýmovací" a lidovým písním, které opravdu "propojili" účinkující s obecenstvem a to už jsme zpívali úplně všichni!

Bylo mi ctí provázet slovem důstojnou a srdečnou oslavu přátelství, tradice a lásky k hudbě...

Zuzana Leherová, bývalá členka pěveckého sboru.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)