Sbor KOS obdržel v Rudolfinu ocenění Sbor roku

Po ocenění Sbormistr junior, které obdržel Milan Motl, sbormistr Smíšeného pěveckého sboru KOS Pedagogické školy Litomyšl před sedmi lety, získává pěvecké těleso další uznání svých mimořádných kvalit, a to národní ocenění Sbor roku 2018.



Zuzana Fruniová, čtvrtek 2. května 2019
Magazín > Sborový život

Česko-Japonský koncert, Rudolfinum, Praha

František Šašek / Archiv Sboru KOS

Cenu udělila Unie českých pěveckých sborů za propagaci české sborové kultury v zahraničí. Sbor KOS si za uplynulé roky vydobyl své místo nejenom mezi sbory českými, ale i dobré jméno mezi sborovými tělesy zahraničními. Mladí zpěváci potěšili svým kvalitním zpěvem řadu příznivců sborového zpěvu v mnoha evropských zemích, ale také dvakrát v USA, Kanadě a naposledy pak si v loňském roce získali srdce japonských posluchačů.

Vlastní předání se uskutečnilo druhý dubnový den v zaplněné Dvořákově síni pražského Rudolfina v rámci Česko-japonského koncertu, na kterém vedle KOSu vystoupil špičkový japonský mládežnický orchestr Kyoto Ryoyo Windband HERZ.

Mezi hosty byly také sbory Puellae et Pueri Nový Jičín, Pěvecký sbor Evropská Praha a Vocalissimo Praha. Vyvrcholením koncertu bylo společné provedení japonské písně naděje Hana wa saku (vztahující se k zemětřesení, následné vlně tsunami a havárii elektrárny ve Fukušime) a Smetanova sboru Proč bychom se netěšili. Potlesk ve stoje byl zaslouženou odměnou všem mladým interpretům.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)