Jubilejní Svatováclavský hudební festival: hudba stylově

Letošní jubilejní 15. ročník Svatováclavského hudebního festivalu bude probíhat v sakrálních prostorách 23 měst a obcí Moravskoslezského kraje ve dnech 4.–28. září 2018. SHF jako největší mezinárodní festival duchovní a tzv. staré hudby v České republice letos nabídne ve 39 koncertech to nejlepší z uplynulých ročníků i exkluzivní nové projekty.



redakce / TZ, pátek 17. srpna 2018
Magazín > Zprávičky

V rámci letošního ročníku se uskuteční 100 koncertů

SHF / web SHF

Svatováclavský hudební festival se letos ocitá mezi stovkou hvězd a pod ochranou andělských křídel. Nabídku být součástí hvězdného týmu jubilejního ročníku přijali celosvětově uznávaní interpreti patřící mezi absolutní špičku svého oboru. Excelentní houslová virtuoska Isabelle Faust (Německo) se představí v sólovém recitálu s programem, který bezprostředně po festivalovém uvedení bude exkluzivně nahrávat na nové CD. Vyhledávaná operní pěvkyně Magdalena Kožená vystoupí s nejuznávanějším českým ansámblem tzv. staré hudby, Collegiem 1704 s Václavem Luksem. Tento koncert se stane prvním z chystaného turné s novým programem složeným ze skladeb barokních mistrů, jehož výsledkem bude nové CD. SHF podruhé poctí návštěvou i geniální cembalista Mahan Esfahani (Írán), tentokráte v doprovodu prestižního německého La Folia Barockorchester. SHF jako jeden z hlavních pořadatelů celoročního projektu Janáček Ostrava 2018 představí skladatelovo dílo na zahajovacím koncertu pod taktovkou Jakuba Hrůši, v novém programu sopranistky Martiny Jankové a pianisty Iva Kahánka či dalších čtyřech projektech.

Během festivalových dnů se představí i ukrajinský vokální oktet Orpheus s atraktivním programem pravoslavné duchovní hudby či španělský barokní orchestr Vespres d’Arnadí s mezzosopranistkou Martou Infante. Po třech letech se také na festival vrací belgický soubor Flanders Recorder Quartet, který letos v rámci světového turné u příležitosti 30. výročí jejich společného působení ukončí svou uměleckou činnost.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)