Te Deum ve smíchovském Evangelickém kostele

V rámci akce Noc kostelů zazněla slavná kantáta Antonína Dvořáka. Na programu se podílela čtyři tělesa a záznam vystoupení si můžete prohlédnout na Youtube.



redakce / TZ, úterý 12. června 2018
Magazín > Sborový život

Te Deum v evangelickém kostele na Smíchově

Iva Adamová / En Arché

Hudební program večera byl opravdu pestrý, v podání čtyř hudebních těles zazněly např. Zpěvy z Taizé, černošské spirituály, skladby klasiků české sborové školy Petra Ebena a Antonína Tučapského nebo předehra k opeře Don Pasquale Gaetana Donizettiho. Vrcholem večera pak bylo společné provedení díla Antonína Dvořáka Te Deum op. 103, pro sóla, smíšený sbor a orchestr, to vše pod taktovkou pod taktovkou dirigenta Viktora Hrušky.

Akce se účastnili tyto hudební soubory a sólisté: SPZ – Daniel Mikolášek, En Arche – Vojtěch Jouza, La Grande Bande – Matěj Kroupa, hosté z Pražského filharmonického sboru a Kühnova smíšeného sboru, Vinohradský symfonický orchestr – Viktor Hruška, Klára Boudalová – soprán, Mikhail Pashayev – baryton.

SPZ - Smíchovští příležitostní zpěváci jsou uskupením členů a přátel sboru církve evangelické na Smíchově. V nepravidelných sestavách účinkují na pravidelných bohoslužbách i příležitostných větších koncertních vystoupeních pod vedením Daniela Mikoláška.

La Grande Bande je sbor vedený Matějem Kroupou a zabývá soudobou a duchovní sborovou hudbou.

Komorní sbor En Arché již více než dvacet let sdružuje amatérské milovníky sborového zpěvu, zejména duchovní hudby, pod vedením Vojtěcha Jouzy. Pravidelně vystupuje při vlastních a cappella vystoupeních i ve spolupráci s profesionálními komorními i symfonickými tělesy (Pražský barokní soubor, Orchestra Vladimíra Sommera, Česká filharmonie).

Záznam tohoto mimořádného koncertu si můžete přehrát na Youtube.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)