Kurz staré hudby pro zpěváky letos nastuduje Bouři J. Weldona

Ve dnech 20. – 29. července proběhne již 6. ročník mezinárodního letního Kurzu staré hudby pro zpěváky ve Spáleném Poříčí na zámku. V jeho závěru tentokrát provedeme scénicky barokní operu Johna Weldona Bouře.



Jana Vacíková / TZ, sobota 26. května 2018
Magazín > Zprávičky

Opera bude provedena v dobových kostýmech

Kurz staré hudby / archiv festivalu

Kurz je určen pro studenty i pro amatérské zpěváky, rozhodně nejen pro ty, kteří se specializují na barokní hudbu. Jednotliví lektoři mají individuální citlivý přístup ke každému účastníkovi. Všichni lektoři vycházejí z metody paní profesorky Terezie Blumové, své učitelky. Hlavním lektorem pro výraz a dobovou interpretaci je James Gray, znalec baroka. Každodenní individuální lekce vedou lektorky: Květa Ciznerová, Petra Kohoutová, Pavla Kšicová a Markéta Malcová. Režii představení má na starosti irská režisérka Heather Hadrill. V této chvíli je ještě možno přibírat nové účastníky, a to pro vyváženost jednotlivých hlasových skupin hlavně do mužských hlasů. Vážní zájemci ať se ale přihlásí nejlépe obratem.

Všichni jste srdečně zváni na závěrečná představení. V pátek 27. 7. bude premiéra od 18:00 na nádvoří zámku ve Spáleném Poříčí. Další představení pak proběhnou v kapli svaté Anny na Tanaberku u Všerub u Kdyně v rámci poutě ke svaté Anně v sobotu 28. 7. v klášteře v Březnici od 17:00 následující den, tedy v neděli 29. 7. Veškeré informace naleznete na webových stránkách.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)