Vyšlo nové Martinůovské CD Martinů Voices

V lednu tohoto roku vydala společnost Supraphon nové CD vokálního ansámblu Martinů Voices vedeného sbormistrem Lukášem Vasilkem. Deska je antologií komorního sborového díla Bohuslava Martinů a vedle všech tří madrigalových cyklů (České madrigaly, Pět českých madrigalů, Madrigaly) obsahuje ještě skladatelovy Čtyři písně o Marii, Tři písně posvátné a Petrklíč.



Andrea Soukupová, Martinů Voices, pondělí 16. dubna 2018
Magazín > Zprávičky

Martinů Voices

archiv sboru / Martinů Voices

V posledních dvou jmenovaných cyklech spolupracují s Martinů Voices houslista Jakub Fišer a klavírista Karel Košárek. CD je vybaveno výpravným bookletem, který vedle rozsáhlého průvodního slova muzikologa Víta Zouhara přináší i kompletní zpěvní texty v češtině, angličtině, němčině a francouzštině.

Nové CD už stačilo vzbudit mimořádnou pozornost v zahraničí. Slavný britský časopis Gramophone, který platí za nejprestižnější světové médium hodnotící nahrávky klasické hudby, jej ve svém březnovém čísle ocenil nejvyšším možným hodnocením: CD získalo v kategorii sborové hudby tzv „Editor’s Choice“. Recenzent Ivan Moody ve svém článku mj. vyzdvihuje kvalitu komorního sborového díla Bohuslava Martinů, které je v zahraničí prakticky neznámé, stejně jako vysokou úroveň interpretace a nahrávky samotné.

Nové martinůovské CD je již druhou samostatnou deskou Martinů Voices, kterou vydala společnost Supraphon. První deska je z roku 2014 a obsahuje výběr sborové tvorby skladatele Jana Nováka.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)