Smíšený pěvecký sbor ROSEX slaví 30. výročí své existence

Za tuto dobu uspořádal stovky koncertů nejen u nás, ale i v zahraničí, např. ve Francii, Itálii, Švýcarsku a Německu. Také se úspěšně se zapojil do hudebních akcí, soutěží a festivalů s mezinárodní účastí. Tradiční je spolupráce s pěveckými tělesy v regionu, např. s libereckými sbory Ještěd, A my taky nebo s jabloneckým smíšeným sborem Janáček. Během let vydal sbor několik CD.



-rosex-, středa 4. října 2017
Magazín > Sborový život

ROSEX

Jan Matějíček / ROSEX

V současné době ROSEX organizuje koncerty s ideou zpívat pro radost posluchačů a rozvíjet kulturní hudební tradici v zejména Libereckém kraji. Aktivita sboru je směrována do oblasti společenského života, zpívání při různých kulturních akcích, vernisážích a podobně. Každoroční tradicí se staly adventní a vánoční koncerty s účastí mladých libereckých hudebníků pod vedením Dalibora Tuže

Významnou akcí bylo např. vystoupení sboru při slavnostním zahájení provozu zrekonstruované Galerie Lázně v Liberci koncem února 2014. Výroční koncert se koná právě v tomto nádherném reprezentativním prostředí. „Zazní skladby z celé dlouholeté činnosti sboru,“ sděluje sbormistryně Alena Sobotková. „Půjde o průřez celým repertoárem, který zahrnuje skladby klasické, jazzové, muzikálové a populární, lidové písně a spirituály. Některé písně si s námi budou moci zazpívat i bývalí členové sboru, které jsme pozvali.“ Součástí akce bude i výstava v přísálí Galerie, kde si návštěvníci mohou připomenout historii sboru, a to prostřednictvím fotografií, plakátů a jiných dobových dokumentů.

Koncert se koná dne 14. října 2017 v 18.00 hodin v prostorách Oblastní galerie Lázně na Masarykově ul. v Liberci. Prodej vstupenek proběhne na místě před začátkem koncertu.

Akce je realizována pod záštitou hejtmana Libereckého kraje Martina Půty a je podpořena Fondem kultury a cestovního ruchu Statutárního města Liberec.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)