Pražský smíšený sbor Lucky Voice Band zve na dubnový minifestival

Pražský smíšený sbor Lucky Voice Band pořádá první dubnový minifestival. Pozvání přijaly dva spřátelené rakouské sbory Gospelchor Wildschönau a mužský ansáml VokaliX Männerensemble. O víkendu 23. a 24. dubna vystoupí pěvecká tělesa na dvou koncertech v Českém muzeu hudby a v kostele sv. Ignáce z Loyoly na Karlově náměstí.



Jana Rejhonová, středa 20. dubna 2016
Magazín > Sborový život

Lucky Voice Band

Lucky Voice Band / archiv sboru

„V zahraničí bývají malé i větší mezinárodní festivaly amatérských či poloamatérských sborů velmi běžné, oblíbené a podporované. I proto jsme se rozhodli pozvat několik sborů k nám a zkusit, zda bude takový koncept zajímavý i pro českého diváka. Pevně věřím, že ano,“ míní Lucie Freiberg, sbormistryně pořádajícího sboru.

Pražské i mimopražské publikum se může těšit na jednotlivá vystoupení každého sboru i společné písně. V sobotu 23.4. zazní od 19 hodin v Českém muzeu hudby české i zahraniční hity. „Jsem poctěna, že se nám podařilo do Prahy dostat jeden z nejznámějších poloamatérských mužských sborů VokaliX. Jejich interpretace známých melodií v originálních aranžích jsou opravdu fenomenální,“ upozorňuje Lucie Freiberg. Rakouský sbor Gospelchor Wildschönau pak nabídne neoposlouchané i národní písně s čistým přednesem.

V neděli 24. dubna sbory společně zazpívají od 11 hodin při mši v nádherném barokním kostele sv. Ignáce z Loyoly na Karlově náměstí. „Již během mše zazní několik duchovních písní, samotný koncert bude následovat bezprostředně poté,“ zve sbormistryně.

Smíšený sbor Lucky Voice Band pravidelně vystupuje na Pražské muzejní noci a již několik let spolupořádá podzimní benefiční koncert na podporu domácího hospice Cesta domů v kostele sv. Markéty v Břevnovském klášteře. Jeho vystoupení jsou určitě zárukou krásného pěveckého zážitku.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)