Foerstrovo komorní pěvecké sdružení získalo třetí cenu na festivalu v Irsku

V pondělí 4. května se vrátilo pražské Foerstrovo komorní pěvecké sdružení (FKPS) z jedné z nejprestižnějších mezinárodních sborových soutěží v irském Corku. Tento přední pražský sbor získal v konkurenci desítky převážně smíšených sborů z celého světa třetí cenu a mezi ženskými sbory se stal absolutní špičkou.



FKPS, úterý 26. května 2015
Magazín > Sborový život

Foerstrovo komorní pěvecké sdružení uspělo na festivalu v Corku

fkps

„Osobně to považujeme za velký úspěch,“ říká sbormistr Jaroslav Brych, který vede ženské sdružení od roku 2009. „Na přehlídce převažují sbory složené hlavně ze studentů různých typů hudebních škol, což byl pro náš stoprocentně amatérský sbor těžký oříšek. Nicméně obrovské nasazení, radost a nadšení našich zpěvaček dopomohlo k heroickému výkonu nejen na soutěžním vystoupení, ale také na nejrůznějších doprovodných akcích během festivalu. Sbor si získal nejen srdce a podporu posluchačů, ale oslovil i porotu, která ho svým hodnocením umístila na třetí příčku,“ dodal Brych.

Na prvním místě se umístil irský smíšený sbor z Dublinu New Dublin Voices a druhé obsadil polský smíšený sbor The Chamber Choir of The Feliks Nowowiejski Academy of Music.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)