Foerstrovky se staly absolutními vítězkami 13. ročníku soutěžního sborového festivalu

„In... Canto sul Garda

Ve dnech 12. - 15. října 2019 se v italském městě Riva del Garda uskutečnil již 13. ročník soutěžního festivalu sborového umění „In... Canto sul Garda“. “



Kateřina Chvalinová, pátek 1. listopadu 2019
Magazín > Zprávičky

Foerstrovo komorní pěvecké sdružení

archiv sboru / FKPS

Foerstrovo komorní pěvecké sdružení

Letos se festivalu zúčastnilo 20 sborů z devíti zemí, v soutěžní části pak 14 sborů z devíti zemí.

Soutěž probíhala v následujících kategoriích:

kategorie A (s povinnými kritérii - smíšené, ženské a komorní sbory) kategorie B (bez kritérií - smíšené, mužské, ženské sbory)

kategorie F (folklór)

kategorie G (dětské sbory)

kategorie M (moderní hudba)

kategorie S (duchovní hudba).

Foerstrovo komorní pěvecké sdružení se zúčastnilo kategorie A3 ženské sbory. V soutěži se FKPS představilo skladbami G. Verdi Laudi alla Vergine Maria, P. Čajkovskij Bez pory da bez vremeni, P. Koronthály Magnificat a Z. Lukáš Věneček. Za provedení programu získalo 26,85 bodu z maximálního počtu 30 bodů, stalo se tak vítězem této kategorie a bylo přizváno k účasti v soutěži o Grand Prix.

Do závěrečné soutěže bylo nominováno 7 těles, mezi nimiž zvlášť vynikal brazilský smíšený sbor Boca que Usa, švédský smíšený sbor Riddarholmens Kammarkör a komorní ženské uskupení Ensemble Femminile Sifnos. FKPS vystoupilo jako poslední sbor v soutěži, kde předneslo dvě skladby z pera českých autorů: Z. Lukáš Gaudete et exultate a O. Mácha Hoj, hura, hoj. Díky skvělé dramaturgii a soustředěnému výkonu všech zúčastněných byly Foerstrovky oceněny cenou Grand Prix pro nejlepší sbor soutěže a pan sbormistr Jaroslav Brych si navíc odnesl cenu pro nejlepšího sbormistra.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)