Festa academica již po čtvrté

Ve dnech 15. –17. listopadu pořádá Unie českých pěveckých sborů čtvrtý ročník bienále studentských sborů Festa academica.



Martin Bouma, neděle 2. června 2013
Magazín > Sborový život

Festa academica 2011 (foto: Karel Kašák)

Karel Kašák

Festival nabízí i letos pestrý hudební program: samostatné koncerty pěveckých sborů, studentský happening, společný zpěv i vystoupení při bohoslužbách. Koncerty proběhnou mimo jiné v sále Bohuslava Martinů v Lichtenštejnském paláci (HAMU – Praha), v secesním sále Zpěváckého spolku Hlahol a v impozantním prostoru, novorománského chrámu sv. Cyrila a Metoděje v Praze – Karlíně.

Hlavním tématem Festa academica je letos výročí příchodu věrozvěstů Cyrila a Metoděje na naše území. Tomuto faktu je podřízen i výběr společných skladeb, pro hlavní festivalový koncert v předvečer Mezinárodního dne studentstva. Zazní na něm duchovní hudba českých autorů; Hlaholská mše Jana Hanuše a Missa brevis Jiřího Pavlici. Společného nácviku se ujmou zkušení sboroví dirigenti Milan Motl (KOS Litomyšl) a Tomáš Židek (VUS Pardubice). Podrobný program akce bude zveřejněn v následujících měsících v časopise Cantus a na webu festivalu.

Těšíme se na shledání s posluchači na festivalových koncertech a zveme k aktivní účasti mladé sbory i jednotlivé zpěváky z řad studentů.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)