DPS Jiskřička hledá sbormistra

Dovolte nám představit se… Dětský pěvecký sbor Jiskřička byl založen v roce 1985 sbormistryní Danou Škardovou v Praze 10 - Uhříněvsi. Z několika původních nadšenců se vyvinulo těleso, které se skládá ze 2 oddělení -přípravného sboru a koncertního sboru. Zpívají zde děti z Prahy a okolí ve věku od 6 let.



-jiskricka-, středa 4. dubna 2012
Magazín > Sborový život

DPS Jiskřička na Slovensku

DPS Jiskřička má široké spektrum aktivit a řada dosažených úspěchů – stříbrné a několikrát zlaté ocenění na mezinárodních pěveckých soutěžích a festivalech doma i v zahraničí (Celostátní soutěž dětských pěveckých sborů Nový Jičín, Mezinárodní festival adventní a vánoční hudby s cenou Petra Ebena, Pražská snítka apod.), koncertní zájezdy a spolupráce se zahraničními pěveckými sbory, nastudování a uvedení dětské opery H. Krásy „Brundibár“ , zkušenosti se studiovým nahráváním pro film a rozhlas, účinkování v rozhlasových a televizních pořadech, spolupráce při natáčení písní známých autorů a s populárními zpěváky (nař. hudební skladatel K. Pospíšil, zpěváci H. Janků, B. Basiková, I. Bartošová) a pravidelná koncertní vystoupení při společenských příležitostech.

Kromě pravidelných zkoušek absolvují členové sboru dvakrát ročně intenzivní týdenní studijní soustředění, kde se zdokonalují v hudební teorii, učí se instrumentálním dovednostem, hereckým a tanečním základům a studují repertoár pro nadcházející sezónu.

Repertoár sboru v současné době tvoří klasická sborová tvorba českých i zahraničních autorů, lidové písně z různých konců světa, spirituály, skladby z muzikálů a filmů,vánoční písně české i cizí a muzikálová produkce (původní muzikál M. Krkošky Aladinova kouzelná lampa).

Pro více informací kontaktujte organizační vedoucí na tel. 602 144 704 nebo e-mailem na info@jiskricka.cz. Těšíme se na Vás!


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)