Už je nám dvacet

Cantus Feminae Nechanice v tomto období slaví své dvacáté narozeniny. Jubileum si připomeneme a oslavíme na slavnostním GALAKONCERTĚ, který se uskuteční 15. října 2011 v Kulturním domě v Nechanicích se zahájením v 19 hodin. Věříme, že se na něm setkáme se všemi členkami, které v uplynulých letech přispěly svý dílem k činnosti sboru. Upřímně je zveme a stejně tak všechny naše spolupracovníky, sponzory a sborové přátele. Těšíme se na vás.



-cs-, úterý 11. října 2011
Magazín > Sborový život

Cantus Feminae Nechanice

Cantus Feminae

Ženský sbor Cantus Feminae Nechanice vznikl v roce 1991. Na počátku pěvecké cesty stálo osm nadšených zpěvaček a sbormistr Mgr. Petr Semerák. V průběhu následujících let prošlo sborem více jak čtyřicet žen a dívek. Současný sbor tvoří dvacet pět členek. Stálým spolupracovníkem sboru je klavíristka Miriam Puklová. Sbor spolupracuje také s varhaníkem prof.Václavem Uhlířem. Příležitostně sbor vystupuje i s menšími soubory (smyčcové kvartet, dechové trio). Hlasovou poradkyní je PaedDr. Miluše Obešlová.

Sbor od svého počátku vystupoval při různých příležitostech v Nechanicích a blízkém okolí. Hosty jeho koncertů byla vedle domácích sborů i pěvecká tělesa z Holandska, Anglie, Německa a Slovinska. Své koncertní cesty sbor také směřoval do Varnsdorfu, Opavy, Hořic, Lázní Bělohradu, Dvora Králové, Jaroměře, Znojma, Nového Boru, na Konopiště. Pravidelně pořádá adventní a vánoční koncerty v Nechanicích a na zámku Hrádek u Nechanic. V roce 2003 absolvoval úspěšné koncertní turné po Slovinsku, v létě roku 2006 koncertoval v německém Coburgu, v létě roku 2007 se účastnil festivalu v anglickém Maidstone, v roce 2008 si přivezl bronzové ocenění ze soutěže v řeckém Prevezu, v roce 2010 také bronz z italského Rimini.

Od roku 1996 sbor připravuje vždy v měsíci květnu setkání komorních pěveckých sborů pod názvem FESTIVÁLEK. Každým rokem tak na koncertech v Nechanicích, zámku Hrádek u Nechanic a okolí mohou posluchači přivítat více jak sto padesát zpěváků. Festiválku se účastnily nejen sbory domácí (např. z Opavy, Tábora, Hradec Králové, Chocně, Ústí nad Orlicí, Prahy, Nového Boru, Tachova, Jaroměře a dalších míst), ale také sbory ze zahraničí - Berliner Mozart Chor Německo, Komorní sbor Giessen Německo, Valvasor Slovinsko, Maidstone Singers z Anglie.

Více na: http://www.cantusfeminae.cz


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)