Švýcarští "totální vokalisté" vystoupí v pražském Hlaholu

Srdečně Vás zveme na jedinečný koncert, který se koná v sobotu 15.5.2010 v 19,30 ve velkém sále Hlaholu, Masarykovo nábřeží 16, Praha 1. Vystoupí na něm hostující sbor Vocal Total ze švýcarského Luzernu pod vedením dirigenta, aranžéra a skladatele Urse Ehrenzellera (kterého jistě mnozí znáte z četných úspěšných ročníků festivalu Bohemia Cantat) a domácí český projektový sbor Art-n pod vedením sbormistra a dirigenta Romana Z. Nováka (www.art-n.eu), který se představí širokým repertoárem zahrnujícím renesanční a barokní skladby, spirituály či Jazzovou mši B. Chilcotta.



-cs-, pondělí 19. dubna 2010
Magazín > Sborový život

z vánočního koncertu sboru Vocal Total

Sbor Vocal Total tvoří asi 20 nadšených zpěváků a zpěvaček. Co začalo před 15 lety jako příjemný hlasový workshop na tehdejší Jazz Schule Luzern (dnes Hudební akademie Luzern, katedra jazzu), se již dávno zformovalo do stálého uskupení. Pod vedením Urse Ehrenzellera prezentují zpěváci a zpěvačky pestrý repertoár s náročnými aranžemi, který zahrnuje jazzové standardy, rock i pop, latinu a bossa novu. Zhruba polovinu repertoáru tvoří a-cappellová aranžmá, ostatní kusy jsou podbarveny jemným klavírním doprovodem.

Vocal Total si zachovává svůj velmi nevšední styl, který se vrací ke 20. létům 20. století a odráží nejen tehdejší dekadenci a nevázanost, ale i přání, touhy a naděje válkou stižené generace. Tento pěvecký styl je ale nevšední i proto, že v každém ohledu od interpretů vyžaduje mnohé: jistotu v intonaci, rytmice, harmonii a hlasové schopnosti.

Na svých četných vystoupeních v minulosti Vocal Total prokázal, že na podiu umí přesvědčit i nadchnout. Vrcholy jeho existence představují vynikající úspěchy v nejrůznějších soutěžích, ať už švýcarských či zahraničních (festival sborového zpěvu ve Veroně 1999 a 2005, Pěvecký festival v Altdorfu 1999, Soutěž sborů ve švýcarském Glarus 2005, Luzernský pěvecký festival Wolhusen 2006), vystoupení v kulturním centru v Luzernu v rámci Rainbow-Concertos (2006), jakož vydání debutového alba Welcome to Birdland (1999) a v roce 2007 druhého CD delicious.

Na svém pražském koncertě se Vocal Total představí například skladbami Java Jive (B. Oakland), Mister Sandman (P. Ballard), Route 66 (B. Troup), Ray's Rockhouse (Ray Charles), Sway (Beltran Ruiz), Night And Day (Cole Porter), Stand By Me (Ben E. King).


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)