Šumava-Bayerischer Wald 2010

Vážení přátelé sborového zpěvu, dovolte mi, abych Vás a Váš sbor přizval k účasti na XIV. ročníku Evropského festivalu duchovní hudby "Šumava - Bayerischer Wald" 2010. Jako každý rok probíhá festival v Klatovech a okolí a v nedalekém bavorském příhraničí (Zwiesel a okolí). Během tří dnů (pátek-neděle 4.-6.6. 2010) mají jednotlivé sbory možnost vystoupit v kostelích, na hradech či zámcích české a bavorské Šumavy a Pošumaví (viz seznam lokalit z loňského ročníku na našich festivalových stránkách http://www.fdh.sumavanet.cz/fdh/cs/mistakonani.html) s programem složeným převážně z liturgické či obecně duchovní hudby.



Vít Aschenbrenner, neděle 31. ledna 2010
Magazín > Sborový život

Kolegium pro duchovní hudbu Klatovy

Kolegium pro duchovní hudbu

Festival sestává jednak z jednotlivých koncertů (pátek, sobota; na jednom koncertu většinou participují 2-3 tělesa s programem okolo (do) 30 minut), jednak z vystoupení při bohoslužbách v některé z lokalit (většinou neděle dopoledne; nutný požadavek liturgicky vhodných textů, v ideálním případě text mešního ordinaria).

Jelikož výběr jednotlivých míst, kde budou koncerty v letošním roce realizovány, a jejich celkový počet je zatím ještě ve fázi příprav, rádi bychom co nejdříve věděli, zda máte zájem se s Vaším sborem festivalu účastnit, v jakém termínu (pátek, sobota, neděle) a v jakém počtu zpěváků, popř. s jakým repertoárem. Na základě těchto informací následně vybereme jednotlivé festivalové lokality a zajistíme potřebné zázemí pro festivalové účastníky (přenocování, stravování apod.). Všechny tyto údaje lze vyplnit v přihlášce pro zájemce o účast na festivalu (http://www.fdh.sumavanet.cz/fdh/cs/prihlaska.html). Zde naleznete také další doplňující požadavky organizátorů festivalu (stručný text o sboru, foto, nahrávka apod. - kvůli připravované festivalové brožuře a webové prezentaci festivalu). Prosíme o respektování termínu odeslání vyplněné elektronické přihlášky s příslušnými dokumenty na adresu aschenbrenner.v@seznam.cz do 31. ledna 2010. Jen tak můžeme bezproblémově zajistit potřebné zázemí pro Váš soubor během jeho pobytu na festivalu.

Vzhledem k tomu, že dosud není ještě definitivně znám rozpočet celého projektu, nelze odhadnout, do jaké výše bude možno jednotlivým sborům jejich náklady hradit (cestovné, ubytování) při jejich případné účasti na festivalu. V každém případě doufáme, že alespoň z omezené části to možné bude.

V případě dotazů mne prosím neváhejte kontaktovat na již zmíněné e-mailové adrese.

Přeji Vám hezký den, těším se na Vaše odpovědi a na setkání na Evropském festivalu duchovní hudby "Šumava-Bayerischer Wald" 2010!


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)