Jazzová mše ve Znojmě

Jazzový festival Znojmo nabídne i letos skutečné jazzové lahůdky, se kterými se jen tak nesetkáte. Mezi ně samozřejmě patří očekáváné vystoupení Jiřího Stivína, jež rozezní sál Louckého kláštera, ale i provedení Jazzové mše Boba Chilcotta Little Jazz Mass v neděli 25. 1. 2009 v 11 hodin v kostele sv. Václava v Louce.



J. Ludvík, neděle 18. ledna 2009
Magazín > Sborový život

Nastudování se ujal mladý dirigent Michal Vajda, který dílo uvede s Pěveckým sborem Masarykovy univerzity. Tento soubor patří našim nejlepším sborovým tělesům, mimo jiné je držitelem několika prestižních ocenění z českých i zahraničních festivalů. Repertoár sboru zahrnuje klasickou sborovou literaturu od renesance až po současnost, ale i vokální skladby inspirované moderními žánry s možným uplatněním instrumentálních či jiných tvůrčích schopností pěvců. Na festivalu můžete dále slyšet i další vynikající hudebníky a ansámbly např. Petera Lipu, Pražský swingový orchestr nebo Robert Balzar trio.

Jazzfestu´09! se ani letos nevzdává podtitulu ´wine goes to jazz´. Těšíme se na Vás u sklenky vína, která půjde ruku v ruce s jazzovou hudbou. Festival se koná pod záštitou náměstkyně hejtmana Jihomoravského kraje Anny Procházkové a starosty města Znojma Petra Nezvedy.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)