Zpěváčci se sešli v Eurocentru

V neděli 11.května se tu sešly děti z obou přípravných sborů jablonecké ZUŠ. Děti, které zatím vždy vystupovaly jen na vánočních a výročních koncertech sboru Iuventus, gaude!, si tentokrát troufly poprvé uspořádat vlastní koncert. Členům sborů Pueri, gaudete! a Amici, gaudete! pod vedením Tomáše Pospíšila přišel na pomoc ze 2.ZŠ Liberecká sbor Zvoneček, který vede Jana Hudská a až z Pardubic si děti pozvaly své kamarády ze sboru Písnička se sbormistrem Zdeňkem Kudrnkou.



Ivana Ullmannová, úterý 20. května 2008
Magazín > Sborový život

Samotnému nedělnímu koncertu předcházel nádherný slunečný víkend strávený společně s pardubickými hosty. V sobotu odpoledne jsme navštívili Výletní areál v Pěnčíně, prohlédli jsme si kozí farmu a vyjeli si výletním vláčkem na Černou Studnici. Později odpoledne jsme se přesunuli k přehradě do Slunečních lázní k táboráku, kam nás pozvali na buřtíky rodiče Anetky Moravcové. Společné odpoledne jsme zakončili zpíváním s kytarou u ohně. Nedělní dopoledne jsme strávili v libereckém Babylonu v IQ parku. Odpoledne už bylo pracovní, nejprve zkouška a pak samotný koncert.

Svůj premiérový koncert děti zvládly s přehledem. Jablonecké Eurocentrum bylo zaplněné asi stovkou malých zpěváků. To, co celému koncertu dodalo krásnou atmosféru, byla jejich radost ze zpívání a dětská bezprostřednost. Každý sbor vystoupil v samostatném bloku a na závěr se na jevišti sešly všechny děti. Spolu s Písničkou zazpívali Pueri, gaudete! a Amici, gaudete! Ebenovu Truvérskou mši a na závěrečnou písničku Až na Sněžku s partou ježků se přidal i Zvoneček.

Děti roztleskaly víc než stovku diváků v sále Eurocentra a závěrečný dlouhý potlesk si opravdu zasloužily. Všechny zpívaly s nasazením a nadšením. Určitě to byl krásný podvečer a také krásný dárek všem maminkám k svátku.

Partnerem koncertu bylo Eurocentrum, kterému děkujeme za tradičně perfektní spolupráci. S dárečky pro pardubické děti nám pomohlo město Jablonec nad Nisou.

Největší poděkování za pomoc s organizací koncertu a celého víkendu patří rodičům dětí ze sborů Pueri, gaudete! a Amici, gaudete!, kteří se skvěle postarali o pardubické děti, připravili občerstvení a pomáhali i během koncertu. Naši pardubičtí hosté odjížděli opravdu spokojeni a jsme moc rádi, že po pražských Zvoncích se nám podařilo navázat skvělou spolupráci s pardubickou Písničkou i s jabloneckým Zvonečkem. Na sborovém zpívání je totiž důležité nejen samotné zpívání a radost z něj, ale i potkávání nových kamarádů a hezké společné zážitky.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)