Koncert v Salesiánském středisku mládeže v Pardubicích

V neděli 24. února 2008 v 17:00 hodin se uskuteční v kapli sv. Václava u Salesiánů Dona Boska již 3. tradiční nedělní koncert, který každoročně pořádá Vysokoškolský umělecký soubor Pardubice. V programu koncertu zazní duchovní díla autorů MIROSLAVA RAICHLA, ANTONÍNA DVOŘÁKA, ANTONÍNA TUČAPSKÉHO, PETRA EBENA, ZDEŇKA LUKÁŠE a dalších.



Jan Průcha, úterý 12. února 2008
Magazín > Sborový život

Dirigent Ondřej Tajovský

Vysokoškolský umělecký soubor Pardubice

Vrcholem koncertu je dílo Wolfganga Amadea Mozarta Missa Brevis (KV 220), zvaná též Spatzen Messe.

Sóla bas a tenor uvedou členové VUS Pardubice pánové Ondřej Míča a Jan Jiráček, alt přednese slečna Zdeňka Grossová, učitelka zpěvu ZUŠ Pardubice a soprán zazpívá slečna Jana Krajčovičová, kolegyně nového šéfdirigenta VUS Pardubice z JAMU. Soubor doprovodí orchestr posluchačů pardubické konzervatoře "Orchestra d´archi" s uměleckým vedoucím panem Jiřím Kuchválkem.

Vysokoškolský umělecký soubor Pardubice zde bude poprvé řídit jeho nový šéfdirigent pan Ondřej Tajovský, který letos posledním rokem studuje JAMU v Brně. Šéfdirigentem VUS Pardubice se stal 1. ledna letošního roku. Tento post mu v listopadu 2007 nabídl jeho dlouholetý umělecký vedoucí VUS Pardubice pan Jiří Kožnar, který soubor řídil bez mála 15 let.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)